Τα κινητά στο μέλλον δεν θα έχουν κουμπιά, καλώδια ή κάρτες SIM



Αυτό τουλάχιστον διατείνεται η κινεζική εταιρεία Meizu, ο 11ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο, η οποία παρουσίασε το νέο της εντυπωσιακό μοντέλο.

Το Meizu Zero, όπως ονομάζεται είναι ένα κινητό που δεν έχει απολύτως καμία οπή. Ούτε θύρες σύνδεσης, ούτε καλώδια, ούτε καν ηχεία.  Ειδικά για τον ήχο, αυτός βγαίνει απευθείας από την οθόνη.  Μια οθόνη 5,99 ιντσών OLED, η οποία μεταξύ άλλων έχει ενσωματωμένο σύστημα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς και selfie-camera για αναγνώριση των χαρακτηριστικών του προσώπου του χρήστη.

Καθώς το τηλέφωνο δεν έχει καλώδια ή θύρες σύνδεσης, η φόρτιση προφανώς γίνεται ασύρματα, με την κατασκευάστρια εταιρεία να υπόσχεται χαμηλότερους χρόνους σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η συσκευή είναι επίσης αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη ακριβώς όπως το iPhone XS και το Samsung Galaxy S9.

Όσο για την κάρτα SIM, υπάρχουν δύο εκδοχές: στην πρώτη το κλασσικό «συρταράκι» αντικαθίσταται με μια ενσωματωμένη κάρτα ενώ στη δεύτερη η συσκευή δεν έχει καν κάρτα, καθώς υποστηρίζει την πρωτοπόρα τεχνολογία eSIM.

Τέλος το κινητό έχει μόνο virtual κουμπιά στο πλάι, τα οποία όμως στέλνουν μικρές δονήσεις στα δάκτυλα του χρήστη, όταν αυτός το ανοίγει ή ανεβάζει την ένταση. Όσο για τον επεξεργαστή, αυτός θα είναι ο Snapdragon 845.

 

Πηγή: insider.gr



Source link