Ειδήσεις

Συνελήφθη διακινητής μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Κω – Επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023, 12:39

Με ρίψη φωτοβολίδων και προειδοποιητικές βολές χρειάστηκε να απαντήσει το σκάφος του Λιμενικού για να συλλάβει διακινητή μεταναστών, ο οποίος επιχείρησε να εμβολίσει πλωτό περιπολικό, όταν το καταδίωξε και του ζήτησε να παραδοθεί. Λίγο πριν ο διακινητής είχε αφήσει μετανάστες σε παρακείμενη παραλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, πρώτες πρωινές ώρες την 12-07-2023, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό μεταναστών σε παρακείμενη παραλία.

Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους, στην θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς έναντι τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο ανωτέρω δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Ο χειριστής του Τ/Χ περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκε στον λιμένα ν. Κω, όπου οι προαναφερθέντες μετανάστες τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος διακινητής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023, 12:52

Πηγή