Συμμετοχή στελεχών του ΓΕΕΘΑ στην άσκηση Swift Response 2022


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, 16:44

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην πολυεθνική εκπαιδευτική άσκηση Swift Response 2022, η οποία διεξάγεται στην Krivolak Training Area της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από το Σάββατο 7 έως την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Swift Response 2022 αποτελεί μέρος της ευρύτερης διακλαδικής πολυεθνικής άσκησης Defender Europe 2022 την οποία σχεδιάζει και πραγματοποιεί το United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF), με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, της Γαλλίας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και του Μαυροβουνίου.

Σκοπός της Swift Response 2022, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η συνεκπαίδευση σε επιχειρήσεις τακτικού επιπέδου που περιλαμβάνουν αεροκίνηση και αναγνωρίσεις υποστήριξης αερομεταφερόμενων τμημάτων με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Την Κυριακή 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών με συμβολική πτήση σχηματισμού ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πάνω από την Krivolak Training Area.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την άσκηση:

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, 16:44

Πηγή