Ειδήσεις

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό στο Σύνταγμα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021, 20:20

Βίντεο-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στα πλαίσια της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Ιουλίου, πραγματοποιεί αυτή την ώρα, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα «ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», που συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ίδια μέρα.

 

 

 

 

 

«Μετά την ψήφιση του Νόμου για τα εργασιακά, με τον οποίο καταργείται το οχτάωρο κι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνονται οι απολύσεις και υποβαθμίζεται το ΣΕΠΕ, η κυβέρνηση κι ο Υπουργός Εργασίας προχωρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση.

Είναι βέβαιο ότι το νομοθέτημα της κυβέρνησης θα βρει απέναντί του σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, όπως συνέβη και με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Η επικουρική ασφάλιση για μας πρέπει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ και να μην έχει καμιά σχέση με επιχειρηματικούς κινδύνους. Πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, το οποίο πρέπει να την εγγυάται, όπως ορίζει το Σύνταγμα  και οι αποφάσεις του ΣτΕ», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021, 20:20

Πηγή