Ειδήσεις

Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022, 21:57

Ενώπιον της ‘Α Ανακρίτριας στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας παρουσιάστηκαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, συνοδεία αστυνομικών της Ασφάλειας Χαλκίδας, ο 32χρονος και ο 34χρονος, που κατηγορούνται για σύσταση διεθνούς εγκληματικής ομάδας διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, από τον περασμένο Φεβρουάριο διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες τοποθετούσαν σε δέματα και ταχυδρομούσαν, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι είχαν στείλει δέματα σε ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Κροατία, Βέλγιο, Ισπανία και Ιταλία.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2021 όταν έφτασαν στο Σικάγο δέματα από τα ΕΛΤΑ Χαλκίδας. Οι αμερικανικές τελωνειακές Αρχές άνοιξαν δύο από αυτά και εντόπισαν μέσα ναρκωτικά. Πριν από λίγες ημέρες, στις Αρχές Απριλίου, κατασχέθηκαν στο Σικάγο άλλα τρία δέματα – που επίσης ταχυδρομήθηκαν από την Χαλκίδα – τα οποία περιείχαν αναβολικά, ecstasy και μισό κιλό κεταμίνη.

Οι Αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ.. Έτσι, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 19/04 στη Χαλκίδα, συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένα.

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, συνοδεία των συνηγόρων τους Αθανάσιο Τάρτη και Ολυμπία Βλασοπούλου.

Όπως δήλωσαν οι δύο συνήγοροι, λίγο πριν την έναρξη της απολογίας των δύο κατηγορούμενων, η ανακρίτρια κάλεσε μεταφράστρια αγγλικών για προφορική μετάφραση των εγγράφων που είχαν αποστείλει οι Αμερικανικές Αρχές στις Ελληνικές, κάτι που όπως ανέφεραν θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας ήδη και μάλιστα έγγραφα ενώ αλγεινή εντύπωση κάνει το γεγονός, ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους δύο συλληφθέντες χωρίς να έχει προηγηθεί μετάφραση.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι συνήγοροι θεώρησαν ότι η προφορική μετάφραση ήταν εξαιρετικά πρόχειρη προχωρώντας έτσι σε γραπτή ένσταση.

Η διαδικασία της απολογίας αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες και να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Πηγή: Eviathema.gr

Πηγή