Ειδήσεις

Στις 21 Μαΐου το διακύβευμα είναι αν κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης ξαναβρεί το σπίτι του


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 03:38

Aπό την Καλαμάτα όπου μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε συγκέντρωση του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε ότι «στις 21 Μαΐου, το διακύβευμα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ γίνει ένα μεγαλύτερο κόμμα, αλλά αν κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης ξαναβρεί το σπίτι του. Το σπίτι της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ευημερίας και της προόδου του ελληνικού λαού. Αυτό το σπίτι σφράγισε τα χρόνια της μεταπολίτευσης, που έφτιαξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ισχυρή δημόσια Παιδεία, που έδωσε δυνατότητες στο παιδί του αγρότη και του κτηνοτρόφου και ένωσε τους Έλληνες».

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί συνεργασιών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι να μοιράσουμε τα υπουργεία, τους γενικούς γραμματείς και τους διοικητές οργανισμών. Πρόκειται για προγραμματικές συγκλίσεις, πρόσωπα κοινής αποδοχής, πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν αυτές τις συνεργασίες».

Κατηγόρησε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα πως δεν νοιάζονται παρά μόνο για τη καρέκλα τους και πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν θα επιβάλει ένα κόμμα τα πρόσωπα. Θα είναι κοινής αποδοχής. Δεν φιλοδοξώ εγώ να επιβάλω κανένα πρόσωπο. Κι αν θέλουν μια αιτιολογία γιατί δεν προτείνουμε αυτούς, είναι γιατί κρίθηκαν. Είναι οι πρωταγωνιστές των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα από τη χρεοκοπία του Καραμανλή και μετά. Ποτέ δεν έδωσαν συναίνεση, ποτέ δεν έδωσαν χέρι βοήθειας. Ποτέ δεν μίλησαν τον λόγο του ρεαλισμού, της συνέπειας, της ευθύνης. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κατακτήσουν την εξουσία με τα ‘Ζάππεια’, με τα «προγράμματα Θεσσαλονίκης» και όλες αυτές τις απίστευτες κοροϊδίες που μετά τις βάφτιζαν ‘αυταπάτες’ για να πετάξουν από πάνω τους τις ευθύνες των προβλημάτων».

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για τον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ας πούμε την αλήθεια. Ποιος είναι πιο κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου; Ο αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο αρχηγός του κόμματος που τον οδήγησε στο Ειδικό Δικαστήριο και προσπάθησε να τον κλείσει φυλακή; Που οργάνωσε την προσωπική του εξόντωση μαζί με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας έχει ταλέντο στην παραχάραξη, στη διαστρέβλωση. Τα κριτήρια και το επίπεδο του πολιτικού ήθους τα μετράμε πολύ διαφορετικά».

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση των 12 προγραμματικών προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο του κόμματος για την αναγέννηση του ΕΣΥ, την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την επένδυση στην παιδεία.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 03:38

Πηγή