Ειδήσεις

Στη 14η θέση η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καράτε


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, 11:04

Η ελληνική αποστολή, που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καράτε στο Τάμπερε, επιστρέφει απόψε (23/08, 20:00)… στη βάση της έχοντας στις αποσκευές της δύο μετάλλια, γεγονός που έφερε την Ελλάδα στη 14η θέση στην κατάταξη μεταξύ των 45 χωρών και συνολικά 996 αθλητών που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση.

Την Κυριακή (22/08), τελευταία ημέρα των αγώνων, δύο αθλητές έφτασαν πολύ κοντά στο χάλκινο μετάλλιο, αγωνίστηκαν στον τελικό των ρεπεσάζ στις κατηγορίες U21, όμως ηττήθηκαν και κατέκτησαν την 5η θέση. 

Ο Χάρης Γιαννακός (-75κ.) νίκησε τους Πιετράι (Ελβετία), Χάαγκ (Σουηδία), Βούγεβιτς (Κροατία), αλλά έχασε στον ημιτελικό από τον Δανό Νίλσεν και στη συνέχεια στο «μικρό» τελικό από τον Ιταλό Ντε Βίβο. 

Ο Κώστας Μαστρογιάννης δεν κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2020 στην κατηγορία -84κ. Παρ΄ ότι νίκησε τον Μουλαχαλίλοβιτς στο πρώτο ματς των ρεπεσάζ, ηττήθηκε 3-2 από τον Ουκρανό Ζαπλίτνι.

Στις υπόλοιπες συμμετοχές σε επίπεδο U21, η Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ.), ο Παναγιώτης Φλώρος (-67κ.) και ο Χρήστος Γκότσης (+84κ.) νίκησαν τον πρώτο τους αντίπαλο και αποκλείστηκαν στη συνέχεια, ενώ έναν αγώνα έδωσαν ο Δημήτρης Κουλούρης (-60κ.), η Ναταλία Νεστούρη (-50κ.) και η Χριστίνα Νίκα (-61κ.) Η Κωνσταντίνα Πέππα (-55κ.) ακυρώθηκε, παρ΄ ότι νίκησε την πρώτη της αντίπαλο.

Μετά το πέρας των αγώνων, o Θεόδωρος Σιετής, που συνόδεψε για πρώτη φορά την αποστολή ως νέος πρόεδρος της ΕΛΟΚ, δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές. Τα μετάλλια, τα πολύ καλά πλασαρίσματα αθλητών και αθλητριών, αλλά και η εν γένει παρουσία και το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε στην ελληνική αποστολή δείχνουν ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο.

»Ήταν μία μεγάλη εμπειρία για όλους μας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αποφασίσαμε να στελεχώσουμε τόσο πολυπληθή αποστολή. Θεωρώ πως τα παιδιά πήγαν εξαιρετικά, αφού μην ξεχνάμε ότι, σε αντίθεση με τους περισσότερους αντιπάλους τους, είχαν μείνει για έναν χρόνο εκτός προπονήσεων, δεδομένων των συνθηκών».

Πηγή