Στήριξη Αμυρά στους ηπειρώτες πτηνοτρόφους


 

Τη στήριξη για ανάπτυξη του κλάδου της πτηνοτροφίας με τη δημιουργία βιώσιμων, ανταγωνιστικών και υγιών επενδύσεων για τις επιχειρήσεις των πτηνοτρόφων παραγωγών ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.
Ο βουλευτής καταθέτει την επιστολή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας, μέσω της οποία γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ (88642/26.8.2020) που αφορά στην ένταξη των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, επιτρέπεται μόνο η ίδρυση πτηνοτροφικών μονάδων αναπαραγωγής για τις ίδιες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν πλήρως καθετοποιημένα, αποκλείοντας έτσι το σύνολο των παραγωγών-αγροτών από τη διαδικασία ενίσχυσης και δημιουργίας νέων σύγχρονων πτηνοτροφικών μονάδων.
Επιπλέον, αποκλείονται από τα κίνητρα ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου η επέκταση υφιστάμενων και η ίδρυση νέων πτηνοτροφικών μονάδων κρεατοπαραγωγής, μη δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο σύνολο των Ελλήνων παραγωγών – πτηνοτρόφων να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.
«Οι ηπειρώτες πτηνοτρόφοι παράγουν το 70% της ελληνικής πτηνοτροφίας συμβάλλοντας στην οικονομία όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Είναι άκρως αναγκαία, ειδικά σήμερα που οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του Covid 19 είναι τεράστιες, η ώθηση του κλάδου, η ανάπτυξή του, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων του έναντι των αγορών του εξωτερικού αλλά και η στήριξη του ηπειρώτη παραγωγού πτηνοτρόφου ώστε να μπορέσει να αναπτύξει την επιχείρησή του», τονίζει ο Γιώργος Αμυράς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αθήνα 02.09.2020
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΝΥΣΕΩΝ,
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΑΤΑΘΕΤΩ
σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας σχετικά με την πρόσφατη ΚΥΑ (88642/26.8.2020) που αφορά στην ένταξη των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.
Παρακαλώ τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Γιώργος Αμυράς

The post Στήριξη Αμυρά στους ηπειρώτες πτηνοτρόφους appeared first on Enimerosi24.Source link