Διάφορα

Σήμερα ανακοινώνεται ο διάδοχος Τζόνσον

Τρας ή Σουνάκ;

Σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Συντηρητικών και έτσι η Βρετανία θα μάθει ποιος ή ποια θα είναι ο/η επόμενος/η πρωθυπουργός της χώρας.

Η ανακοίνωσε των αποτελεσμάτων θα γίνει στις στις 11:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας).

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας θα επικρατήσει του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και θα γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, στη θέση του Μπόρις Τζόνσον.

Η Λιζ Τρας δεσμεύεται να «παγώσει» τους λογαριασμούς ενέργειας
Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, δήλωσε την Κυριακή ότι θα αναλάβει αμέσως δράση για να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και να ενισχύσει τα αποθέματα ενέργειας της χώρας, αν, όπως αναμένεται, κερδίσει την πρωθυπουργία της χώρας.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Sunday Telegraph, η Τρας επανέλαβε τη δέσμευσή της να διαχειριστεί με θάρρος την οικονομία της Βρετανίας, η οποία είναι αντιμέτωπη με διψήφιο ποσοστό πληθωρισμού και ύφεση.

Επισημαίνοντας ότι κατανοεί «πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελεί το κόστος ζωής για όλους», η Τρας τόνισε ότι θα αναλάβει «αποφασιστική δράση για να διασφαλίσω ότι οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να περάσουν αυτό τον χειμώνα και τον επόμενο».

«Αν εκλεγώ, σκοπεύω μέσα στην πρώτη εβδομάδα της νέας μου κυβέρνησης να παρουσιάσω άμεσες δράσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και τα αποθέματα ενέργειας», σημείωσε. «Αργότερα μέσα στον μήνα ο υπουργός Οικονομικών μου θα παρουσιάσει ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ευρύτερο πακέτο δράσης για την οικονομία», πρόσθεσε.
Μάλιστα, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, η Τρας εξετάζει το ενδεχόμενο να «παγώσει» τους λογαριασμούς της ενέργειας για εκατομμύρια νοικοκυριά αυτόν τον χειμώνα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Πηγή kathimerini.gr

The post Σήμερα ανακοινώνεται ο διάδοχος Τζόνσον appeared first on Enimerosi24.

Πηγή