Διάφορα

Ρωσία: Προς διακοπή των προμηθειών πετρελαίου στις χώρες που θα επιβάλουν πλαφόν

 

Η Ρωσία θα αναστείλει τις προμήθειες πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων στα κράτη που θα αποφασίσουν να επιβάλουν πλαφόν στην τιμή του, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Σε ό,τι αφορά τα πλαφόν στις τιμές, εάν επιβάλουν περιορισμούς, απλώς θα πάψουμε να προμηθεύουμε με πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα τις εταιρείες και τα κράτη που θα λάβουν αυτά τα μέτρα διότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε μη-ανταγωνιστικά», δήλωσε.

Ο Νόβακ χαρακτήρισε μάλιστα ως «απολύτως παράλογες» τις προτάσεις για επιβολή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, προσθέτοντας μάλιστα ότι το εν λόγω μέτρο θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

«Η παρέμβαση στους μηχανισμούς της αγοράς σε μια τόσο σημαντική βιομηχανία όπως αυτή του πετρελαίου, που είναι μάλιστα η σημαντικότερη σε ό,τι αφορά την ενεργειακή ασφάλεια όλου του πλανήτη, και αυτού του είδους οι προσπάθειες θα οδηγήσουν απλώς σε αποσταθεροποίηση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές που πληρώνουν ήδη περισσότερο για την Ενέργεια, θα είναι εκείνοι που θα ζημιωθούν και από το εν λόγω μέτρο.

«Αυτό θα καταστρέψει πλήρως την αγορά», τόνισε ο Νόβακ.
Πηγή kathimerini.gr

The post Ρωσία: Προς διακοπή των προμηθειών πετρελαίου στις χώρες που θα επιβάλουν πλαφόν appeared first on Enimerosi24.

Πηγή