Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά ένα drone για φωτογράφιση
20 Apr Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά ένα drone για φωτογράφιση

Posted at 12:31h
in LIFE TECH
by Soustas

Η φωτογράφιση με drone αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή φωτογράφισης με ολοένα και περισσότερη ζήτηση στην αγορά. Αρκετός κόσμος την επιλέγει για να καλύψει μια επίσημη εκδήλωση, ένα μεγάλο γεγονός ή για τον γάμο τους και την βάπτιση του παιδιού τους. Οι υπέροχες εναέριες λήψεις άλλωστε είναι και ο βασικότερος λόγος που οι υπηρεσίες drone έχουν γνωρίσει τεράστια ζήτηση τα τελευταία χρόνια.

Εάν και εσύ είσαι λάτρης της φωτογραφίας και δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη μια πτήση με drone, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις. Η αίσθηση είναι μοναδική και η εμπειρία υπέροχη. Μάλιστα, με μια απλή αναζήτηση στο Skroutz μπορείς να βρεις αρκετές οικονομικές επιλογές για αγορά ενός drone ώστε να ξεκινήσεις ερασιτεχνικά στον συγκεκριμένο χώρο. Πάμε να δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει μια πτήση με drone.

Τα βασικά για τις πτήσεις με drone

Αρχικά, πριν μιλήσουμε για το κομμάτι της φωτογράφισης, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ίδια η πτήση με ένα drone. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες για να πετάξεις ένα drone. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και ευχάριστη ωστόσο πάντα θα πρέπει να τηρείτε όλους τους κανόνες ασφαλείας για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες.

Ένα από τα βασικά που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι αφήνοντας το drone στον αέρα αυτό παραμένει σταθερό. Εάν δεν μετακινήσεις τους μοχλούς αυτό θα παραμείνει σε αιώρηση. Επίσης, αρκετός κόσμος ανησυχεί για την εξάντληση της μπαταρίας. Τα περισσότερα drones διαθέτουν αισθητήρες που μόλις διαπιστώσουν την εξάντληση της μπαταρίας κατεβάζουν σταδιακά το drone στο έδαφος. Έτσι δεν κινδυνεύει από μια ελεύθερη πτώση στο έδαφος. Από εκεί και πέρα, ο χειρισμός γίνεται μέσω του τηλεχειριστηρίου και είναι αρκετά απλός. Διαβάζοντας το εγχειρίδιο χρήσης του drone σας θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πτήση.

Φωτογράφιση με drone

Αφού συνηθίσετε την πτήση με το drone σας, το επόμενο στάδιο είναι το πώς να βγάλετε εντυπωσιακές φωτογραφίες. Ένα βασικό που θα πρέπει να προσέξετε είναι φυσικά οι καιρικές συνθήκες. Επιλέξτε να πετάξετε το drone σας σε συνθήκες ηλιοφάνειας και χωρίς αέρα. Ειδικά για έναν ερασιτέχνη χειριστή drone, ο αέρας αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό αφού δεν θα είναι εφικτή η σταθερότητα στην φωτογραφία σας.

Αρχικά, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε την αυτόματη λειτουργία της κάμερας του drone. Αυτή θα ρυθμίσει όλα τα κατάλληλα φίλτρα βάση των συνθηκών που επικρατούν στο περιβάλλον. Η σωστή προσαρμογή των χρωμάτων, της αντίθεσης κλπ. Είναι λειτουργίες που αποκτούνται με την εμπειρία. Για αρχή λοιπό επιλέξτε την αυτόματη προσαρμογή της κάμερας.

Εφεδρική μπαταρία

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε χειριστής drone είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Ανάλογα με το κόστος του drone, εξαρτάται και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Εάν επιλέξετε ένα οικονομικό drone για το ξεκίνημά σας, τότε πολύ πιθανόν η μπαταρία να διαρκεί περίπου 10 – 15 λεπτά. Καλό λοιπόν θα ήταν να έχετε και εφεδρική μπαταρία εάν θέλετε να βγάλετε μερικές όμορφες αεροφωτογραφίες και εναέρια βίντεο. Μια καλή λήψη μπορεί να πάρει αρκετή ώρα και αρκετές προσπάθειες. Δεν θα θέλατε λοιπόν να ξεμείνετε από μπαταρία πριν πετύχετε μια σωστή λήψη.

Επιπρόσθετες συμβουλές

Η πτήση και φωτογράφιση με drone αποτελεί μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία που σίγουρα θα σας μαγέψει. Ωστόσο καλό θα ήταν στα πρώτα σας βήματα να επιλέγετε χαμηλές πτήσεις και σε ανοιχτούς χώρους. Η εμπειρία αποκτάται με τον καιρό και οι εναέριες λήψεις σας συνεχώς θα βελτιώνονται. Θα πρέπει να έχετε υπομονή και επιμονή και όλα θα γίνουν με την ώρα τους.

Εάν ενδιαφέρεστε για την κάλυψη μιας εκδήλωσης ή ενός σημαντικού για εσάς γεγονότος, μπορείτε πάντα να αναζητήσετε και έναν επαγγελματία φωτογράφο με drone ο οποίος θα σας επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η φωτογράφιση γάμου με drone, η κάλυψη της βάπτισης του παιδιού σας ή η προώθηση ενός ακινήτου είναι από τις βασικότερες υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστείτε. Για να φτάσετε σε σημείο να αντεπεξέλθετε μόνοι σας σε τέτοιες περιπτώσεις, σίγουρα θα χρειαστούν αρκετά χρόνια εξάσκησης και μια πιστοποίηση χειριστή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Like this:

Like Loading…Source link