Τεχνολογία

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο τηλεόρασης LG


08 Mar Πως να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο τηλεόρασης LG

Posted at 15:27h
in LIFE TECH
by Soustas

Όταν έρχεται η ώρα να αλλάξετε την τηλεόρασή σας και να επενδύσετε σε μια νέα  που θέλετε να διαθέτει όλα τα τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά, η απόφαση είναι δύσκολη. Η αγορά νέας τηλεόρασης επηρεάζεται άμεσα από πολλούς παράγοντες και πριν προχωρήσετε στην απόκτησή της εξετάστε τα βασικά χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει .

H LG NanoCell είναι η τηλεόραση που προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας. Η τηλεόραση NanoCell της LG θα προβάλλει το αγαπημένο σας περιεχόμενο με απίστευτο ρεαλισμό. Χάρη στη νανοτεχνολογία και στα νανοσωματίδια που φιλτράρουν τα ασαφή χρώματα από τα μήκη κύματος RGB, αποδίδει εικόνα με πιο εκλεπτυσμένα και ακριβή χρώματα, σε ανάλυση 4K μέσα από μια ποικιλία μοντέλων και διαστάσεων οθονών από 43 έως και  86 ίντσες, για την απόλυτα καθηλωτική εμπειρία θέασης. Οι τηλεοράσεις NanoCell είναι κατάλληλες στην προβολή κάθε είδους περιεχομένου ταινίες, παιχνίδια και αθλητικά παιχνίδια, ενώ με το AI Brightness Control που διαθέτουν η φωτεινότητα προσαρμόζεται αυτόματα στην οθόνη ώστε να ταιριάζει με τα επίπεδα φωτισμού περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας βέλτιστη προβολή σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Όμως, εκτός από την τεχνολογική υπεροχή, οι  LG NanoCell διαθέτουν κομψή και μινιμαλιστική σχεδίαση, προσδίδοντας στο σπίτι σας design και κάνοντας τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

Η LG OLED, η ναυαρχίδα των τηλεοράσεων της εταιρείας, προσφέρει την καλύτερη δυνατή εικόνα και διαθέτει πληθώρα πρωτοποριακών χαρακτηριστικών. Για τους λάτρεις των ταινιών και των παιχνιδιών είναι ο απόλυτος εξοπλισμός και παρέχει κορυφαία εμπειρία χρήστη. Με pixel που φωτίζονται αυτόνομα και χωρίς τους περιορισμούς του οπίσθιου φωτισμού αποδίδει το περιεχόμενο με υψηλή ευκρίνεια, απεριόριστη αντίθεση, ρεαλιστικό σκούρο και δισεκατομμύρια πλούσια και ζωντανά χρώματα. Η οθόνη LG OLED υπόσχεται εντυπωσιακή εικόνα, χωρίς τρεμόπαιγμα[1] και χαμηλές εκπομπές μπλε φωτός[2] για λιγότερη επιβάρυνση των ματιών. Με ένταση[3] και πιστότητα χρωμάτων 100%[4], δεν υπάρχει παραμόρφωση στην εικόνα και μπορείτε να απολαμβάνετε το περιεχόμενο όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο δημιουργός του. Επίσης, οι LG OLED διαθέτουν επεξεργαστές Alpha Gen όπου μέσω αυτών η εικόνα αποκτά περισσότερη φωτεινότητα που κόβει την ανάσα και ήχο που κάνει την καρδιά να χτυπά δυνατά. Η LG OLED εκτός από την τεχνολογική της υπεροχή, διαθέτει κομψή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση με επίπεδο πίσω μέρος και εναρμονίζεται με τον τοίχο[5],  συμπληρώνοντας τον χώρο. Διαθέτει πλαίσιο τόσο μικροσκοπικό που πρακτικά δεν φαίνεται χωρίς να εμποδίζει τη θέαση. Τέλος, η LG OLED διατίθεται από μικρά μεγέθη μέχρι επικές διαστάσεις[6] ενώ συγκεκριμένα μοντέλα της διαθέτουν πενταετή[7] εγγύηση πάνελ.

Μια νέα εποχή ξημερώνει για τα χρώματα, όταν το Quantum Dot συναντά τη NanoCell τεχνολογία στις τηλεοράσεις LG QNED. Συνδυάζοντας κορυφαίες τεχνολογίες χρωμάτων σε μια ζωντανή οθόνη, τα χρώματα της QNED είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Οι τηλεοράσεις LG QNED διαθέτουν αναβαθμισμένο AI 4K Upscaling[8] και AI Tone Mapping και βελτιώνουν την αντίθεση και την ανάλυση για βέλτιστη λεπτομέρεια, ενώ τα Fore/Background Effect Enhancement και Dynamic Vivid μεγιστοποιούν το βάθος πεδίου και την αναπαράσταση χρωμάτων για εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα. Επίσης, με την προηγμένη τεχνολογία μείωσης φωτισμού, η LG QNED χρησιμοποιεί αλγόριθμους “deep-learning” για να χαρτογραφήσει και να στείλει πληροφορίες αντικειμένων σε μπλοκ που μειώνουν τον οπίσθιο φωτισμό, δημιουργώντας πιο ευκρινείς, πιο φυσικές εικόνες, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το εφέ του φωτοστέφανου. Η LG QNED με τους αλγόριθμους deep-learning τελειοποιεί την εμπειρία θέασης, προσφέροντας κινηματογραφική εμπειρία που κόβει την ανάσα και απόδοση που κλέβει την παράσταση. Το FILMMAKER MODE™ διατηρεί τα αρχικά χρώματα, τις ρυθμίσεις και τους ρυθμούς καρέ και αποδίδει το περιεχόμενο ακριβώς όπως το οραματίστηκαν οι σκηνοθέτες. Τέλος, η τεχνολογία υψηλού δυναμικού εύρους της LG, HDR10 Pro, προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης και ενισχύει το κανονικό περιεχόμενο HDR για να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες και ευκρίνεια σε κάθε εικόνα.

Οι επιλογές στις τηλεοράσεις είναι πολλές αλλά η χρήση για την οποία προορίζονται θα κάνει τη διαφορά στην επιλογή σας. Εντάξτε μια LG TV στην καθημερινότητά σας και κάνετε τη ζωή σας καλύτερη.

[1]Το πάνελ της τηλεόρασης LG OLED έχει πιστοποιηθεί για την έλλειψη τρεμοπαίγματος και θαμπώματος από την UL.

[2]Οι τηλεοράσεις LG OLED έχουν πιστοποιηθεί ως οθόνες χαμηλού μπλε φωτισμού από την TUV-Eyesafe®.

[3] Η ένταση γκάμας χρωμάτων (CGV) είναι ισοδύναμη ή υπερβαίνει το CGV του χρωματικού χώρου DCI-P3, όπως επιβεβαιώνεται ανεξάρτητα από την Intertek

[4] Το πάνελ OLED της LG είναι πιστοποιημένο από την Intertek για χρωματική πιστότητα 100%, μετρημένη κατά το πρότυπο CIE DE2000 με 125 μοτίβα χρωμάτων

[5] Τα Flat Back και Gallery Design διατίθενται αποκλειστικά στα μοντέλα LG OLED G2 και Z 77″.μ

[6] Από 42 έως 88 ίντσες

[7] Από 5ετή εγγύηση πάνελ καλύπτονται τα μοντέλα 88Z2, 77Z2, 83G2, 77G2, 65G2 και 55G2. Η εγγύηση είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα

[8]Τα μοντέλα QNED 91/85/80 διαθέτουν AI 4K Upscaling.

Πηγή