Ειδήσεις

Πρόστιμο «μαμούθ» που ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ στο beach bar Principote της Μυκόνου


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023, 11:39

Πρόστιμο ύψους 13.121.781 ευρώ καλείται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες του beach bar Principote στον Πάνορμο Μυκόνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κοινοποιήθηκε, σήμερα στους υπεύθυνους της επιχείρησης και βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ το πρόστιμο, ύψους 13.121.781 ευρώ, που είχε επιβληθεί σε beach bar στον Πάνορμο Μυκόνου.

To πρόστιμο είχε επιβληθεί, ύστερα από αυτοψία που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 4 Απριλίου του 2023.

Η επιχείρηση προχώρησε σε κατεδαφίσεις καταθέτοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση στην υπηρεσία Δόμησης Ερμούπολης στη Σύρο και ορίστηκε ελεγκτής δόμησης, ο οποίος στις 9 Ιουνίου του 2023, οπότε και έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι είχε γίνει κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε δύο ΚΑΕΚ (Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου).

Το πόρισμα αυτό, έχει διαβιβαστεί στο δήμο με την υπόμνηση, η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ότι σε κάθε περίπτωση η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων εντός των παραπάνω ΚΑΕΚ δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλα ΚΑΕΚ, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Ούτε μπορεί να επεκταθεί η λειτουργία της επιχείρησης σε αυτά.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση ανοίξει παράνομα, θα γίνει, άμεσα, έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία και αν χρησιμοποιηθεί τμήμα έκτασης, που έχει αυθαίρετες κατασκευές. Ο νόμος θα εφαρμοστεί δίχως, απολύτως, καμία έκπτωση, διασαφηνίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023, 11:39

Πηγή