Ειδήσεις

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο για Ηράκλειο και Λασίθι


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, 17:22

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει, ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για το Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για τις Περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου είναι 4 (πολύ υψηλός) και για τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης στην κατηγορία 3 (υψηλός).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με τα «έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» που ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00: Απαγορεύεται, στο σύνολο της επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών. Απαγορεύεται, στο σύνολο της επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (πχ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (πχ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (πχ. μελισσοκομία).

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, 17:22

Πηγή