Διάφορα

“Πετύχαμε να κάνουμε τουρισμό εν μέσω πανδημίας”


Στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπάρχει προηγούμενο…

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μίλησε χθες στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ: Η σεζόν δεν σώθηκε απλώς, λες ότι σώθηκε κάτι όταν έχεις κάνει ένα πολύ φτωχό αποτέλεσμα. Τηρουμένων των αναλογιών, δεδομένων των συνθηκών έχουμε πετύχει κάτι μοναδικό. Πετύχαμε να κάνουμε τουρισμό εν μέσω πανδημίας. Στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπάρχει προηγούμενο.
Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ: Βεβαίως είναι μείον 60 και μείον 70% η τουριστική σεζόν αλλά τι έγινα φέτος; Φέτος κατέρρευσε η παγκόσμια οικονομία, εξαφανίστηκε ο διεθνής τουρισμός και μια χώρα μικρή άνοιξε τα σύνορα της και έδωσε πραγματικά υπέροχα αποτελέσματα. Όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια υλοποιήθηκαν κανονικά, γεμάτα σχεδόν για 40 μέρες. Τα αεροπλάνα συνεχίζουν στα διεθνή μας αεροδρόμια να έρχονται από το εξωτερικό με έναν πάρα πολύ καλό ρυθμό.
Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ: Η Ελλάδα έδειξε ένα πρόσωπο υπέροχο στο εξωτερικό. Τα νησιά για ακόμα μια χρονιά πήραν το μερίδιο του λέοντος, πήραν την πρώτη θέση στον εισερχόμενο τουρισμό. Φαίνεται ότι και το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη θα έχουμε ροές από το εξωτερικό σημαντικές. Το αεροδρόμιο της Ρόδου το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισμένες τρεις πτήσεις μόνο λιγότερες από το Σαββατοκύριακο του 15Αυγουστου.
Ερωτηθείς πώς είναι το ηθικό των νησιωτών μας
Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ: Ηθικό ακμαιότατο, η αντοχή μας είναι στο μάξιμουμ , θα εκπλαγούν και οι φίλοι μας, όχι οι εχθροί μας και οι φίλοι μας θα εκπλαγούν από τις αντοχές και το ηθικό μας.

The post “Πετύχαμε να κάνουμε τουρισμό εν μέσω πανδημίας” appeared first on Enimerosi24.Source link