Ειδήσεις

Παρουσιάστηκε η μία και μοναδική στον κόσμο, Ferrari KC23 


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023, 20:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν λίγες ημέρες η Ferrari τράβηξε επάνω της τα παγκόσμια φλας, παρουσιάζοντας την σκληροπυρηνική SF90 XX η οποία δέχθηκε διθυραμβικά σχόλια.  Σήμερα η ιταλική κατασκευάστια supercar, προχώρησε σε μία ακόμη εντυπωσιακή αποκάλυψη για ένα μοντέλο που είναι one of kind, δηλαδή δεν θα υπάρξει δεύτερο.

Ο λόγος για την εντυπωσιακή KC23 η οποία δεν διαθέτει πινακίδα κυκλοφορίας καθώς προορίζεται για αποκλειστική χρήση εντός πίστας και μπορεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην 488 GT3, φέρνει όμως απίθανες προσθήκες όπως πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω (butterfly doors).

Το αυτοκίνητο-δότης 488 GT3 Evo έχει υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενεργής αεροτομής που επιτεύχθηκε με μηχανοκίνητα πλευρικά πάνελ αμαξώματος για το άνοιγμα των εισαγωγών αέρα.  Το αγωνιστικό χρώμα έχει δώσει τη θέση του σε ένα νέο με την ονομασία Gold Mercury το οποίο διαθέτει φινίρισμα που μοιάζει με αλουμίνιο, χάρη σε υγρό μέταλλο ενσωματωμένο στις τέσσερις στρώσεις μπογιάς. 

Το KC23 αποτελεί αποτέλεσμα παραγγελίας ενός πολύ απαιτητικού και προφανώς πολύ πλούσιου πελάτη, και μεταξύ άλλων του δίνει τη δυνατότητα όποτε θέλει να αφαιρεί την γιγαντιαία πίσω αεροτομή ώστε να έχει πιο γήινη εμφάνιση το σύνολο.

Πατάει σε ζάντες 21 ιντσών μπροστά και 22 πίσω, διαθέτει πλευρικές κάμερες αντί για καθρέφτες (για λόγους ορατότητας και αεροδυναμικής), ενώ συνολικά η κατασκευή του διήρκησε πάνω από τρία χρόνια.

Παρόλο που το αυτοκίνητο θα παραμείνει ένα μοναδικό, η Ferrari αναφέρει ότι η σχεδίαση του KC23 παρέχει μια κρυφή ματιά στα μελλοντικά μοντέλα. Πάντως ενώ το εξωτερικό έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, το εσωτερικό διατηρεί την απογυμνωμένη διαμόρφωση με δύο καθίσματα τύπου μπάκετ και μια ποικιλία διακοπτών που έχουν μεταφερθεί από το 488 GT3 Evo. Σκεφτείτε πως μόνο το τιμόνι, διαθέτει 16 κουμπιά.

Η Ferrari δεν αναφέρει αν ο V8 twin-turbo 3,9 λίτρων έχει παραμείνει αμετάβλητος από το αγωνιστικό αυτοκίνητο. Στην 488 GT3 Evo ο κινητήρας αποδίδει 600 ίππους και 700 Nm.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023, 20:30

Πηγή