Πέτσας για κορωνοϊό: Το σχέδιο που έχουμε είναι δυναμικό


Αν εξαπλωθεί ο ιός, θα λαμβάνουμε κάθε φορά τα απαραίτητα μέτρα

απόσπασμα από τη συνέντευξη του στον Σκάι

Από την Κυριακή είχαμε συνεχή διαδικασία ενημέρωσης όλων των συναρμόδιων Υπουργών και του Πρωθυπουργού. Έγινε σύσκεψη τη Δευτέρα και πάρθηκαν οι αποφάσεις, που αποτυπώθηκαν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες περιγράφουν την προετοιμασία, ώστε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και το χειρότερο δυνατό σενάριο. Είναι ένα δυναμικό ζήτημα η εξέλιξη του ιού και ανάλογα θα αναπτύσσουμε πτυχές του σχεδίου. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να ληφθούν κάποια ιδιαίτερα μέτρα με το ένα κρούσμα, αλλά έχουμε δει από χθες ότι μάλλον αυτή η προετοιμασία απέδωσε στα βασικά της χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος και πανικός. Πρέπει όμως, ομάδες του πληθυσμού που έχουν κάποια προβλήματα, όπως οι πιο ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη, καρδιακά νοσήματα, να είναι πιο προσεκτικοί. Παρακολουθούμε κάθε μέρα την εικόνα. Υπάρχει ειδική ομάδα επιστημόνων στο Υπουργείο Υγείας. Κάθε μεσημέρι, ο επικεφαλής επιστήμονας λοιμωξιολόγος, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, θα κάνει ενημέρωση στους δημοσιογράφους. Η ενημέρωση είναι βασικό στοιχείο για να αποτρέπεται ο φόβος.
Αν έχουμε ζητήματα που μπορεί να είναι μεγάλη έξαρση σε ένα τοπικό επίπεδο, μπορεί να ληφθούν μέτρα είτε στα σχολεία, είτε στα μέσα μεταφοράς. Γι’ αυτό το σχέδιο τα προβλέπει όλα αυτά, ώστε να μπορούμε να το αναπτύσσουμε ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Θα ακολουθούμε κάθε μέρα τις συμβουλές των ειδικών. Γι’ αυτό υπάρχει η 11μελής επιτροπή στο Υπουργείο Υγείας. Γι’ αυτό υπάρχει ο ΕΟΔΥ.
Ευτυχώς σε ό,τι αφορά τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό η Ελλάδα είναι ισχυρή, γιατί έχει μια πολύ δυνατή φαρμακοβιομηχανία. Έχουμε εργοστάσια που παράγουν μέσα προστασίας, όπως μάσκες για παράδειγμα. Έχουν γίνει ήδη επαφές με τις μονάδες παραγωγής, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε κάνει -με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- και τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξουν έξτρα πόροι στο Υπουργείο Υγείας.
Το σχέδιο που έχουμε είναι δυναμικό. Αν εξαπλωθεί ο ιός, θα λαμβάνουμε κάθε φορά τα απαραίτητα μέτρα. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία. Είναι καλό να καταλάβουμε όλοι αυτό που λένε οι επιστήμονες, ότι δηλαδή είναι μια ήπια νόσος.

The post Πέτσας για κορωνοϊό: Το σχέδιο που έχουμε είναι δυναμικό appeared first on Enimerosi24.Source link