Ειδήσεις

Πέρασαν το πρώτο στάδιο αδειοδότησης 11 ΚΑΕ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023, 16:09

Οι 11 ομάδες, οι οποίες μετείχαν στο περυσινό πρωτάθλημα της Basket League και θέλουν να λάβουν μέρος και τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, πέρασαν το πρώτο στάδιο αδειοδότησής τους, καθώς ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σήμερα (21/6) ότι εγκρίθηκαν οι φάκελοι που είχαν καταθέσει. Η πρωτοβάθμια επιτροπή γενικής αδειοδότησης ενέκρινε τους φακέλους των ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, ΑΕΚ, Κολοσσός, Άρης, Λαύριο, Καρδίτσα και Απόλλων Πατρών, ενώ ο 12ος της περυσινής Α1, ο Ιωνικός Νικαίας, υποβιβάστηκε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι φάκελοι των 11 ΚΑΕ πρέπει να εγκριθούν και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να πάρουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της Πρώτης Διαδικασίας Γενικής Αδειοδότησης για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999, με την έκδοση από την αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Γενικής Αδειοδότησης αποφάσεων για τη χορήγηση Αδειοδότησης πρώτου σταδίου της άνω Διαδικασίας στις 11 υποψήφιες από την Α1 Εθνική Κατηγορία ΚΑΕ, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις άνω κοινοποιηθείσες στον Σύνδεσμό μας αποφάσεις της. Οι ανωτέρω ΚΑΕ προχωρούν στο επόμενο στάδιο της Διαδικασίας Αδειοδότησης».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023, 16:11

Πηγή