Τεχνολογία

Ο Elon Musk ετοιμάζεται να αναπτύξει ανταγωνιστή για το ChatGPT του OpenAI


02 Mar Ο Elon Musk ετοιμάζεται να αναπτύξει ανταγωνιστή για το ChatGPT του OpenAI

Posted at 02:34h
in INTERNET, LIFE TECH
by Soustas

Το ChatGPT είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή των τελευταίων χρόνων. Αναπτυγμένο από την OpenAI, αυτό το chatbot τεχνητής νοημοσύνης έχει γίνει γνωστό για την ικανότητά του να απαντά σε ερωτήσεις, να εκφράζει απόψεις, να γράφει βιβλία, ακόμα και να δίνει ιατρικές συμβουλές. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να μην μπορεί να κάνει το ChatGPT. Φυσικά, όπως συμβαίνει με κάθε δημοφιλή εφαρμογή ή πλατφόρμα, υπάρχουν πάντα ανταγωνιστές που προσπαθούν να καλύψουν τη διαφορά. Αυτό δεν είναι διαφορετικό για το ChatGPT, καθώς τόσο μεγάλες και μικρές νεοσύστατες επιχειρήσεις όσο και τεχνολογικοί γίγαντες φτιάχνουν τις δικές τους εκδόσεις αυτού του chatbot. Ακόμη και ο Elon Musk ασχολείται με αυτόν τον τομέα. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες…

Ο Elon Musk συγκεντρώνει ομάδα για την ανάπτυξη του αντιπάλου του ChatGPT

Ο Elon Musk δεν είναι άγνωστος στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης εδώ και χρόνια, μάλιστα είναι ένας από τους ιδρυτές του OpenAI. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι ο Musk αναζητά τώρα να αναπτύξει μια εναλλακτική λύση για το ChatGPT του OpenAI.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο Musk έχει προσεγγίσει ερευνητές AI τις τελευταίες εβδομάδες για την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής λύσης στο ChatGPT. Έχει ήδη προσλάβει τον Igor Babuschkin, έναν ερευνητή που πρόσφατα έφυγε από τη μονάδα AI DeepMind της Alphabet, για να συμμετάσχει στο έργο. Η κίνηση αυτή έρχεται αφού το ChatGPT κέρδισε σημαντική προσοχή στη Silicon Valley και στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα ο Elon Musk, ο οποίος είχε συνιδρύσει το OpenAI μαζί με τον επενδυτή της Silicon Valley Sam Altman, είχε αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο του το 2018, αλλά είχε επαινέσει τις δυνατότητες του chatbot, χαρακτηρίζοντάς το “τρομακτικά καλό”. Ο Μασκ και ο Μπαμπούσκιν φέρονται να έχουν συζητήσει τη συγκρότηση μιας ομάδας για την έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης, αν και το έργο βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για την ανάπτυξη συγκεκριμένων προϊόντων. Ο Babuschkin δεν έχει επίσης υπογράψει επίσημα την πρωτοβουλία του Musk, σύμφωνα με το The Information.

Επιπλέον, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος δεν είναι ο μόνος που επιταχύνει το έργο του στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu έχει επενδύσει σημαντικά στην τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια και θεωρείται ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός κινεζικού αντιπάλου της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η OpenAI. Η Google ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα το AI chatbot της με την ονομασία Bart. Φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης θα ενταθεί στο μέλλον. ποιος θα είναι ο νικητής

Πηγή