Ειδήσεις

Ο Σύρος τραγουδιστής Ομάρ Σουλεϊμάν αφέθηκε ελεύθερος


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, 13:33

Ο Σύρος τραγουδιστής Ομάρ Σουλεϊμάν, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη από την αστυνομία στη νοτιοανατολική Τουρκία με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας», αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί, δήλωσε ο δικηγόρος του στο AFP.

«Ο Ομάρ Σουλεϊμάν αφέθηκε ελεύθερος στις 10.00 π.μ.» (9.00 π.μ. ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο δικηγόρος του Ρεσίτ Τούνα, ο οποίος είχε πει χθες ότι φοβόταν ενδεχόμενη απέλασή του από την Τουρκία.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος έγινε διεθνώς γνωστός συνδυάζοντας την ηλεκτρονική μουσική με παραδοσιακούς συριακούς ρυθμούς και κατέφυγε στην Τουρκία λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, κατηγορείτο για διασυνδέσεις με τα PKK/YPG, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Άγκυρα θεωρεί πως οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η μεγαλύτερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, προέρχονται από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφού τέθηκε υπό κράτηση για 24 ώρες στο αστυνομικό τμήμα της Σανλιούρφα, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 50 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία, ο Ομάρ Σουλεϊμάν οδηγήθηκε χθες Πέμπτη σε έναν ξενώνα που λειτουργεί ως κέντρο κράτησης για τους ανθρώπους που πρόκειται να απελαθούν από το τουρκικό έδαφος, διευκρίνισε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται τοπική πηγή ασφαλείας, δικαστήριο στην επαρχία Σανλιούρφα αποφάσισε την απελευθέρωση του Ομάρ Αλμασίχ –όπως είναι το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή– αφού έκανε μια δήλωση στις δυνάμεις ασφαλείας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, 13:33

Πηγή