Ειδήσεις

Ο πρίγκιπας Κάρολος δέχτηκε δωρεά 1 εκατ. λιρών από την οικογένεια του Μπιν Λάντεν


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, 16:11

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δέχτηκε δωρεά ενός εκατομμυρίου λιρών για την φιλανθρωπική οργάνωσή του από συγγενείς του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα των Sunday Times. 

Οι «Sunday Times» ισχυρίζονται ότι ο μελλοντικός βασιλιάς δέχθηκε την πληρωμή από τον Μπακρ Μπιν Λάντεν, τον πατριάρχη της σαουδαραβικής οικογένειας, και τον αδελφό του Σαφίκ.

Ο Κάρολος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να πραγματοποίησε κατ’ιδίαν συνάντηση με τον 76χρονο Μπακρ στο « Clarence House» στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου του 2013 – δύο χρόνια αφότου ο Οσάμα μπιν Λάντεν έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, σε μυστική τοποθεσία κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η δωρεά έγινε δεκτή παρά τις αντιρρήσεις συμβούλων – ένας από τους οποίους είπε χαρακτηριστικά για τα χρήματα «δεν θα ήταν καλό για κανέναν».

Το Clarence House αμφισβητεί πολλούς από τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως η απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς στο Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας (Prince of Wales’s Charitable Fund – PWCF), ελήφθη αποκλειστικά από διαχειριστές. 

Οι Μπακρ και Σαφίκ μπιν Λάντεν είναι ετεροθαλή αδέλφια του Οσάμα, γιοι κι εκείνοι του Μοχάμεντ μπιν Αγουάντ μπιν Λάντεν, δισεκατομμυριούχου γεννημένοι στην Υεμένη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως τα αδέλφια εμπλέκονται επιχειρησιακά ή οικονομικά σε κάποια τρομοκρατική δραστηριότητα.

«Η δωρεά από τον Σεΐχη Μπακρ μπιν Λάντεν το 2013 μελετήθηκε προσεκτικά από τους τότε διαχειριστές του PWCF. Διενεργήθηκε επισταμένη έρευνα, με πληροφορίες από ευρύ φάσμα πηγών, μεταξύ άλλων κυβερνητικών. Η απόφαση αποδοχής της δωρεάς ελήφθη αποκλειστικά από τους διαχειριστές. Η οποιαδήποτε προσπάθεια να υπονοηθεί το αντίθετο, είναι παραπλανητική και ανακριβής», σημειώνει ο Ίαν Τσεσάιρ, πρόεδρος του PWCF.

Η ίδια πηγή αρνήθηκε επίσης ότι ο πρίγκιπας κλήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα όταν του επισημάνθηκε πως το ποσό «δεν θα ήταν καλό για κανέναν».

Με πληροφορίες από Sunday Times, Guardian

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022, 16:11

Πηγή