Ειδήσεις

Ο παγκόσμιος συναγερμός για την Covid-19 τερματίστηκε αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 07:00

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τερμάτισε το καθεστώς παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την COVID-19, ο ιός παραμένει επιβλαβής και η Κίνα θα συνεχίσει να τον παρακολουθεί ενώ αυξάνει τους εμβολιασμούς μεταξύ των ομάδων υψηλού κινδύνου, δήλωσε σήμερα κορυφαίος αξιωματούχος των κινεζικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο ΠΟΥ ήρε χθες το ύψιστο επίπεδο συναγερμού για την COVID, τρία και πλέον χρόνια μετά την κήρυξή του, λέγοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να τώρα να διαχειρίζονται τον ιό παράλληλα με άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Ο τερματισμός του καθεστώτος συναγερμού δεν σημαίνει ότι η COVID θα εξαφανιστεί, αλλά ο αντίκτυπός της μπορεί τώρα να τεθεί αποτελεσματικά υπό έλεγχο, δήλωσε ο Λιανγκ Γουανιάν, επικεφαλής της ομάδας Κινέζων ειδικών για την αντιμετώπιση της COVID υπό την εθνική Επιτροπή Υγείας, σε συνέντευξη που έδωσε στο κρατικό δίκτυο CCTV και που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η Κίνα θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, να αυξάνει τους εμβολιασμούς στις ευπαθείς ομάδες και να προσπαθεί να βελτιώσει τις δυνατότητες θεραπείας της COVID, δήλωσε ο Λιανγκ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 07:00

Πηγή