Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ κατέθεσε ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022, 03:51

Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, γιος του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ, κατέθεσε προχθές Τρίτη ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που διενεργεί έρευνα επικεντρωμένη στον ρόλο του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου στην επίθεση οπαδών του εναντίον του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου την 6η Ιανουαρίου 2021, κατά χθεσινά δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Η επιτροπή, αποτελούμενη κυρίως από Δημοκρατικούς, ενδιαφερόταν για οποιαδήποτε πληροφορία διέθετε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ για τις πράξεις και τις χειρονομίες του πατέρα του την 6η Ιανουαρίου 2021.

Στο επίκεντρο της έρευνάς της βρίσκονται οι κατηγορίες πως ο πρώην πρόεδρος υποκίνησε στη βία τους οπαδούς του που εισέβαλαν στην έδρα του Κογκρέσου προκαλώντας χάος, έπειτα από μήνες αβάσιμων καταγγελιών από πλευράς του περί εκλογικής νοθείας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

Έχει στην κατοχή της ιδίως επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου με τον γενικό γραμματέα της προεδρίας («προσωπάρχη»), τον Μαρκ Μέντοους.

«Πρέπει να καταδικάσει αυτά τα σκ… το συντομότερο δυνατόν», τόνιζε ο γιος του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου σε SMS που έστειλε στον κ. Μέντοους εν μέσω της εισβολής.

Η κατάθεση του Τραμπ του νεότερου στην επιτροπή ακολούθησε αυτές άλλων μελών της οικογένειας του πρώην προέδρου: της Ιβάνκας Τραμπ και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ. Τόσο η κόρη όσο και ο γαμπρός του μεγιστάνα ήταν σύμβουλοι του Λευκού Οίκου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Η ειδική εξεταστική επιτροπή θεωρείται πως βρίσκεται πλέον κοντά στην ολοκλήρωση της έρευνάς της. Σκοπεύει να κάνει δημόσιες ακροάσεις τον Ιούνιο. Θέλει πάση θυσία να ολοκληρώσει το έργο της πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς εάν οι Δημοκρατικοί απολέσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, προεξοφλείται πως θα διαλυθεί από τους Ρεπουμπλικάνους και θα δει τη δουλειά της να ενταφιάζεται.

Ούτε η επιτροπή, ούτε εκπρόσωποι του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου απάντησαν όταν το Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ζητήσει σχόλια.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022, 03:51

Πηγή