Ειδήσεις

Ο γιος του Τόνι Μπένετ λέει ότι έζησε ένα «καταπληκτικό ταξίδι» με τον πατέρα του


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, 15:07

Ο γιος του Τόνι Μπένετ και μάνατζέρ του, Ντ’ Αντρέα «Ντάνι» Μπένετ απέτισε φόρο τιμής στον αείμνηστο πατέρα του, έναν καλλιτέχνη που ενέπνεε, όπως υπογράμμισε.

Ο θρύλος της τζαζ και ποπ πέθανε στη Νέα Υόρκη την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 96 ετών. Η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί, αλλά ο Τόνι Μπένετ ζούσε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ από το 2016.

Μεταξύ εκείνων που απέδωσαν τον σεβασμό τους με μηνύματα στο διαδίκτυο είναι ο Έλτον Τζον, ο Νάιλ Ρότζερς, ο Όζι Όσμπορν και ο Μπίλι Τζόελ.

Σε δηλώσεις του στο People, ο Ντάνι Μπένετ είπε ότι ο Τόνι «χρωμάτιζε την ουσία του αμερικανικού ονείρου». «Μας δίδαξε όλους ότι οι αξιόλογες ευκαιρίες αποκαλύπτονται και ότι όλα είναι δυνατά όταν εμμένεις στο πάθος σου, πιστεύεις στον εαυτό σου και αφιερώνεις τη ζωή σου στην ποιότητα» συνέχισε ο Ντάνι Μπένετ.

Χαρακτήρισε τον πατέρα του «καλλιτέχνη, ανθρωπιστή και έμπνευση για όποιον βίωσε την κομψότητα και τη χάρη του».

Ο Ντάνι Μπένετ ήταν μάνατζερ του Τόνι Μπένετ από το 1979 μέχρι την αποχώρησή του το 2021. Θεωρείται ότι συνέβαλε στην αναβίωση της καριέρας του τραγουδιστή, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με διάφορα οικονομικά ζητήματα και κατάχρηση ουσιών στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

«Ζήσαμε ένα καταπληκτικό ταξίδι μαζί ως πατέρας και γιος, και είμαι απλά περήφανος και είναι τιμή που ήμουν ένα μικρό μέρος της κληρονομιάς του» πρόσθεσε ο Ντάνι Μπένετ. Το 2011 είχε δηλώσει στο Billboard: «Δεν χειρίζομαι απλώς μια καριέρα, διαχειρίζομαι μια κληρονομιά».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, 15:07

Πηγή