Ειδήσεις

Οι μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Ιωνίας ομόρφυναν τον πεζόδρομο της οδού Κιρκίνης

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετείχε στην περιβαλλοντική δράση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας με θέμα «Στα Καμένα: Επιστήμη και Τέχνη στην αφύπνιση των Νέων για την κλιματική κρίση» κατά την οποία διενεργούνται μια σειρά επιμέρους δράσεων όπως ενημερώσεις από ειδικούς επιστήμονες και εκπαιδευτικούς, προβολές κατάλληλων βίντεο, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, καταγραφή προτάσεων, διδακτικές επισκέψεις κλπ. 

Είναι σημαντικό οι θεωρητικές γνώσεις να συνδυαστούν με βιωματική μάθηση μέσω της οποίας τα παιδιά θα αφυπνιστούν και θα συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα φροντίδας του περιβάλλοντος. 

Σε συνέχεια της πορείας-πικετοφορίας προς το Δημαρχείο, όπου ζητήθηκε η αρωγή και συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας και ειδικότερα των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος και Παιδείας, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 υλοποιήθηκε βιωματική δράση στον πεζόδρομο της οδού Κιρκίνης.

Οι μαθητές καθάρισαν τον πεζόδρομο από απορρίμματα, προσωπικό του Δήμου έσκαψε και καθάρισε τα παρτέρια, βοήθησε τα παιδιά να φυτέψουν δενδρύλλια και ανθοφόρα φυτά και τα καθοδήγησε να βάψουν. Μια μικρή έκθεση στήθηκε στον πεζόδρομο με αφίσες που έχουν κατασκευάσει τα παιδιά και έργα ζωγραφικής τους.

Στόχος των παραπάνω: 

• η ευαισθητοποίηση των νέων για την κλιματική κρίση  

• η άσκηση στην υπευθυνότητα και στις ιδιότητες του ενεργού πολίτη η απόκτηση ενσυναίσθησης για τον κόπο που καταβάλλει το προσωπικό καθαρισμού των δρόμων των πόλεων για να τους διατηρεί καθαρούς

• η ανάπτυξη θετικών στάσεων και νοοτροπίας στη διατήρηση της καθαριότητας

• η ενίσχυση κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των παιδιών 

• η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας με εκπροσώπους του Δήμου

• η βελτίωση της αισθητικής του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου τους

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της δράσης ήταν η φιλόλογος Ασπασία Παπαδάτου και η βιολόγος Χαρά Κατσικερού.

Στη δράση παραβρέθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις περιβαλλοντικές δράσεις και στάθηκε στο μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος στα Πευκάκια το οποίο αποδίδεται σύγχρονο με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ελένη Αλατσίδου, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης και η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ελένη Γρίβα.

Πηγή