Διάφορα

ΝΔ: Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη ζητά και τα ρέστα

Τον καλούμε ξανά να απαντήσει: ο Άρειος Πάγος εκτελεί πολιτικές εντολές;

Αντί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποίησαν συστηματικά, με όργανο τον διαβόητο “Ρασπούτιν” της εποχής και το στήσιμο μιας άθλιας σκευωρίας, ζητούν και τα ρέστα από πάνω. Η σκευωρία κατέρρευσε και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψη τους. Καλούνται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργημάτων που έχουν σχέση με τη συμμετοχή στο στήσιμο της υπόθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να βρει, έστω και τώρα, το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη εξακολουθεί να προσβάλλει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Τον καλούμε ξανά να απαντήσει: ο Άρειος Πάγος εκτελεί πολιτικές εντολές; Εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη ή όχι; Είναι απαράδεκτο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τους εκλεκτούς του, να αμφισβητεί τους θεσμούς.

Ακολουθεί η δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Ξανθόπουλου που προηγήθηκε:

Η πρωτοφανής ωμή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη υπονομεύει το κράτος δικαίου
Oι απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί περί «υποκόσμου και συμμορίας», τις οποίες απηύθυνε ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά δημοσιογράφων που αποκάλυψαν πτυχές του σκανδάλου Novartis και καλούνται ως κατηγορούμενοι, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη, καταργούν το τεκμήριο αθωότητας, στοχοποιούν την ερευνητική δημοσιογραφία, υπονομεύουν συνολικά το κράτος δικαίου. Είναι πραγματικά πρωτοφανές, ο πρωθυπουργός της χώρας, να παραβιάζει με τέτοιο ωμό τρόπο, την διάκριση των εξουσιών και την θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας. Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι άλλος δημοσιογράφος καλείται για παροχή εξηγήσεων επειδή έκανε απλώς ρεπορτάζ για την κινητοποίηση μαθητών λυκείου, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε.
Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του έχουν ακέραια την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και την ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας. Οι ανακοινώσεις καταδίκης των διώξεων δημοσιογράφων από τις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις αλλά και την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, αποτελούν κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση. Οι μόνες αποτελεσματικές λειτουργίες του «επιτελικού» κράτους αποδείχθηκαν τελικά ο αυταρχισμός και η καταστολή. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, συναγωνιζόμενη την Πολωνία και την Τουρκία!
Φύγετε.

The post ΝΔ: Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη ζητά και τα ρέστα appeared first on Enimerosi24.

Πηγή