Τεχνολογία

Νέα ultra-wide gaming οθόνη AGON AG405UXC της AGON by AOC


20 Jun Νέα ultra-wide gaming οθόνη AGON AG405UXC της AGON by AOC

Posted at 14:36h
in GAMES
by Soustas

Η AGON της AOC – παγκοσμίως αναγνωρισμένη μάρκα gaming οθονών[1] και IT αξεσουάρ, είναι έτοιμη να θέσει νέους όρους εμβύθισης στο παιχνίδι, με το λανσάρισμα της AGON AG405UXC. Η νέα, επίπεδη, ultrawide (21:9), 40 ιντσών (100 εκ) gaming οθόνη, της πρωτοπόρου σειράς AGON, αποτελεί πρωταθλητή στις επιδόσεις διαθέτοντας IPS panel με ανάλυση 3440x1440 και ρυθμό ανανέωσης 144 Hz. Σχεδιασμένη να «σαγηνεύει» και να καθηλώνει, η AG405UXC προορίζεται να καθιερώσει νέα πρότυπα στην αγορά του ultrawide gaming.

AG405UXC: διευρύνει τους ορίζοντες στο gaming με εντυπωσιακό μέγεθος 40 ιντσών και ρυθμό ανανέωσης 144 Hz

Μεγαλώνει το πεδίο του gaming


Η AG405UXC, με το επίπεδο, 40 ιντσών, ultrawide, IPS panel, προσφέρει ένα διευρυμένο gaming περιβάλλον που βυθίζει τον χρήστη στη δράση του παιχνιδιού. Με ανάλυση UWQHD 3440×1440, η AG405UXC αποδίδει ζωντανή, ευκρινή και λεπτομερή εικόνα. Ο ρυθμός ανανέωσης 144 Hz και ο χρόνος απόκρισης 1 ms MPRT διασφαλίζουν ακατάπαυστη ροή παιχνιδιού και εντυπωσιακή απόκριση στις κινήσεις σας.

Η AG405UXC αποτελεί επίσης ιδανική λύση για streamers και δημιουργούς περιεχομένου, που μπορούν να εκμεταλλευθούν τον επιπλέον οριζόντιο χώρο στην οθόνη για να συμπεριλάβουν το chat window τους ή το streaming software τους, ή για να βλέπουν όλο το timeline κατά την επεξεργασία των πλάνων τους.

Κορυφαία απόδοση σε έκδοση ultrawide


Με το επίπεδο, ultra-wide IPS panel που διαθέτει, η AG405UXC είναι σχεδιασμένη για gamers που αναζητούν κυρίως επιδόσεις υψηλών ταχυτήτων και κορυφαία οπτική ποιότητα, σε μεγάλου μεγέθους οθόνη. Αυτή η νέα οθόνη έχει ρυθμό ανανέωσης 144 Hz και χρόνο απόκρισης 1 ms MPRT, που εξασφαλίζει εμπειρία gaming με υψηλές ταχύτητες και αστραπιαίους ρυθμούς δράσης.

Το επιβλητικό μέγεθος και το ultra-wide 21:9 σχήμα της AG405UXC προσφέρουν ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα στους gamers, ειδικά σε αυτούς που παίζουν παιχνίδια στρατηγικής, προσομοίωσης, και ρόλων. Τα παιχνίδια αυτών των κατηγοριών συχνά απαιτούν πολύπλοκα και εκτενή περιβάλλοντα, οπότε ο επιπλέον χώρος στην οθόνη τους επιτρέπει να έχουν πιο διευρυμένη εικόνα στον κόσμο του παιχνιδιού. Επιπλέον, οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλαπλά μενού ταυτόχρονα χωρίς να ‘πλημμυρίζουν’ την οθόνη. Το ultra-wide σχήμα της βελτιώνει επίσης την εμπειρία σε παιχνίδια αγώνων αυτοκινήτου και προσομοίωσης πτήσεων, διότι παρέχει μεγαλύτερο πεδίο όρασης που πλησιάζει το φυσικό ανθρώπινο πεδίο όρασης. Αυτό και μόνο αυξάνει την εμβύθιση στο παιχνίδι και προσφέρει στους παίκτες ένα ανταγωνιστικό αβαντάζ διότι έχουν μεγαλύτερο πεδίο θέασης στο περιβάλλον του παιχνιδιού χωρίς να χρειάζεται να κάνουν pan την κάμερα ή scroll. Η AG405UXC, με τον ιδανικό σχεδιασμό μεγέθους, σχήματος και υψηλών επιδόσεων, είναι σχεδιασμένη να αναβαθμίζει την εμπειρία του παίκτη σε μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών.

Η AG405UXC υποστηρίζει επίσης το λογισμικό G-Menu της AOC, που σημαίνει εύκολη διαμόρφωση των ρυθμίσεων της οθόνης, όπως το χρώμα, το overdrive, και τα συγκεκριμένα για κάθε παιχνίδι χαρακτηριστικά όπως Shadow Control, Low Blue Mode, Dial Point, και Frame Counter. Επιπροσθέτως διαθέτει ρυθμίσεις για low input lag, που διασφαλίζουν γρήγορο και με υψηλή απόκριση παιχνίδι, αλλά και υποστήριξη Adaptive-Sync για εμπειρία gaming χωρίς σκισίματα και καθυστερήσεις.

Τέλος, η οθόνη διαθέτει μια ευέλικτη βάση με μεγάλη γκάμα κλίσης, περιστροφής, καθώς και ρύθμιση ύψους 150 mm, παρέχοντας άνεση κατά τη διάρκεια εκτεταμένων gaming sessions. Επιπλέον χαρακτηριστικά είναι θύρα USB-C με παροχή ρεύματος 90W, USB hub για εύκολη σύνδεση περιφερειακών και ενσωματωμένα ηχεία για αξέχαστη ηχητική απόλαυση.

Η AG405UXC θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο 2023 στην προτεινόμενη τιμή λιανικής 649,00 €.

[1] Τριμηνιαία έρευνα gaming IDC – Gaming Monitor 2022 Q4

Πηγή