Ειδήσεις

Νέα καταγγελία για τη στάση παιδοψυχολόγου


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, 14:47

Νέες διαστάσεις λαμβάνουν οι καταγγελίες ανήλικης αθλήτριας της κωπηλασίας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 37χρονο προπονητή της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Όθων Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα για την υπόθεση, έκανε λόγο για μια νεαρή που έχει διακρίσεις στο άθλημα της κωπηλασίας σε παγκόσμιο επίπεδο και η οποία έπεσε θύμα ασέλγειας από τον ίδιο της τον προπονητή, το πρόσωπο που ήταν επιφορτισμένο με την επίβλεψη της.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, οι συγκεκριμένες πράξεις του 37χρονου που φέρονται να έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022, έχουν ήδη καταγγελθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ενημερωθεί και το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο φερόμενος ως δράστης εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας που είχε δημιουργηθεί με τους γονείς του παιδιού, τη σχέση μεταξύ προπονητή και ανήλικης αθλήτριας καθώς επίσης και ένα πρόβλημα υγείας που είχε παρουσιαστεί ξαφνικά και απρόβλεπτα στο άλλο παιδί της συγκεκριμένης οικογένειας.

Ο προπονητής μάλιστα φέρεται να ασκούσε πιέσεις στην ανήλικη αθλήτρια για να πετύχει την σιωπή της, να μην κοινοποιήσει τους δικούς της όλα όσα της είχαν συμβεί, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, τελικώς, αφού η ανήλικη περιήλθε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ξέσπασε, αποκαλύπτοντας τα πάντα στους γονείς.

Πρόσθεσε πως υπάρχει έρευνα που είναι σε εξέλιξη, κατά την οποία ερευνάται τόσο το γεγονός ύπαρξης πιθανών ψηφιακών αρχείων από την δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου, όπως επίσης και το ενδεχόμενο ύπαρξης άλλων θυμάτων από τον ίδιο στο παρελθόν.

Την πήγαν σε παιδοψυχολόγο και αυτή κάλεσε και τον θύτη

Ο κ. Παπαδόπουλος ωστόσο προχώρησε σε ακόμη μια πολύ σοβαρή καταγγελία, τονίζοντας πως οι γονείς βλέποντας το παιδί τους σε τι κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν, την πήγαν σε παιδοψυχολόγο και η οποία όταν ενημερώθηκε από την ανήλικη για ποιον λόγο ήταν αναστατωμένη, «όχι μόνο δεν ανακοίνωσε το παραμικρό στους γονείς, αλλά αντίθετα πραγματοποίησε κοινή συνέδρια του παιδιού μαζί με τον προπονητή, που ήτανε το ίδιο το πρόσωπο που τελούσε σε βάρος της το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από πρόσωπο αρμόδιο και υπεύθυνο για την επίβλεψη της». Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε γνωστό πως οι αρχές ενημερώθηκαν και για το συγκεκριμένο γεγονός.

Πηγή: GrTimes

Πηγή