Ειδήσεις

Μουσουλμάνος δήμαρχος στην Ροδόπη καρατόμησε αντιδημάρχους και υπαλλήλους ως Γκιουλενιστές


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022, 19:21

Πρωτοφανείς είναι οι κινήσεις του μουσουλμάνου δήμαρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, ο οποίος αφότου απέλυσε εργαζόμενους ως «Γκιουλενιστές» και «τρομοκράτες» ανακάλεσε όλους τους αντιδημάρχους και κράτησε για τον εαυτό του την διοίκηση όλου του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος ζήτησε τις παραιτήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου, οι οποίοι, όπως λέει ο ίδιος «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ» . 

Για τις ενέργειές του ενημερώθηκε το υπουργείο Εσωτερικών, με τον Μάκη Βορίδη να ανακοινώνει ότι ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες.

Εντύπωση προκαλεί πάντως και η σελίδα που διατηρεί ο δήμος Ιάσμου στο Facebook, καθώς οι αναρτήσεις έχουν προσωπικό τόνο, προφανώς του ιδίου του δημάρχου. Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις, δεν είναι λίγοι οι υπάλληλοι που το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, «για λόγους δημοσίου συμφέροντος». 

«Κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες» 

Στην τελευταία ανάρτηση, ανακοινώθηκε η ανάκληση των αντιδημάρχων και των προέδρων των Νομικών Προσώπων του δήμου και την ανάθεση των καθηκόντων τους στον ίδιο. Επίσης, ζητά παραιτήσεις όλων όσοι «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου. Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». 

 

Η απόλυση εργαζομένων

Ο κ. Μουμίν είχε επίσης ανακοινώσει την απόλυση εργαζόμενου σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, και εργαζόμενης στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην οργάνωση του μουσουλμάνου Φετουλάχ Γκουλέν, FETÖ, που στην Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική».

Στην ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρεται και το όνομα του τέως βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίον επίσης ο δήμαρχος κατηγορεί ότι ανήκει επίσης στην οργάνωση του Γκιουλέν. 

 

 

Παρέμβαση Βορίδη για τις ενέργειες του δημάρχου 

Οι ενέργειες του δημάρχου απασχόλησαν και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που επικοινώνησε με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του ζήτησε «να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες».

Με τον τρόπο αυτό, οι ενέργειες του δημάρχου θα αξιολογηθούν συνολικά, προκειμένου να αποφασιστούν τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος. 

«Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος» αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή