Ειδήσεις

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 06:15

Η μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, αποτελεί «βασική αρχή» για τη Διοίκηση της Περιφέρειας υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή ρεπορτάζ για την έρευνα των αστυνομικών αρχών σχετικά με φαινόμενο διαφθοράς υπαλλήλων της στη Διεύθυνση Μεταφορών Κεντρικού Τομέα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με την ενημέρωση για το γεγονός, κινήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες από τον εσωτερικό κανονισμό και την κείμενη νομοθεσία πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να ληφθούν όλα τα διοικητικά μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του κύρους των υπηρεσιακών μονάδων της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, με επιστολή του περιφερειάρχη προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητήθηκε λόγω της εξαιρετικής σπουδαιότητας του θέματος, να γνωστοποιηθεί το εάν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλων και για ποια αδικήματα κατηγορούνται, ώστε να τεθούν αμέσως εκτός υπηρεσίας.

Επίσης, με επιστολή του στον γενικό διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, ζητήθηκε αναλυτική αναφορά, ώστε να προχωρήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

«Είμαστε απόλυτα σαφείς», τονίζεται στην ανακοίνωση «καμία έκνομη, παραβατική, αντικοινωνική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη διοίκηση της Περιφέρειας. Απολύτως καμία, ποτέ και για κανέναν λόγο.

Η συνεχής προσπάθειά να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και την επικράτηση της διαφάνειας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, δεν μπορεί ούτε πρόκειται να ακυρωθεί ή να επισκιαστεί από ανέντιμες πράξεις επίορκων υπαλλήλων. Πράξεις που θίγουν τον πολίτη, την Περιφέρεια, αλλά και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, που δίνουν καθημερινό αγώνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όλοι μαζί, ανοίγουμε το δρόμο για το μέλλον.

Και σε αυτόν τον δρόμο δεν χωρούν οι επίορκοι».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 06:16

Πηγή