Ειδήσεις

Με την αναμνηστική δόση Pfizer αυξάνεται η προστασία περίπου 100 φορές


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, 04:48

Ισραηλινοί ερευνητές δήλωσαν το Σάββατο, πως ένα σχήμα τριών δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 παρείχε σημαντική προστασία απέναντι στη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού.

Τα ευρήματα της έρευνας είναι παρόμοια με εκείνα που παρουσίασαν η BioNTech και η Pfizer νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τα οποία είναι μια πρώιμη ένδειξη ότι οι αναμνηστικές δόσεις μπορεί να έχουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία από τη μόλυνση από την νέα παραλλαγή.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Ιατρικό Κέντρο Σέμπα και το Κεντρικό Ιολογικό Εργαστήριο του υπουργείου Υγείας, συνέκρινε το αίμα 20 ανθρώπων που είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου 5-6 μήνες νωρίτερα με τον ίδιο αριθμό ατόμων που είχαν λάβει αναμνηστική δόση ένα μήνα νωρίτερα.

“Οι άνθρωποι που έλαβαν τη δεύτερη δόση πέντε ή έξι μήνες πριν δεν έχουν εξουδετερωτική ικανότητα απέναντι στην Όμικρον. Ενώ έχουν όντως κάποια απέναντι στο στέλεχος Δέλτα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκίλι Ρεγκέβ-Γιοτσάι, διευθύντρια της Μονάδας Λοιμωδών Νόσων στο Σέμπα.

“Τα καλά νέα είναι πως με την αναμνηστική δόση αυξάνεται περίπου 100 φορές. Υπάρχει σημαντική προστασία της αναμνηστικής δόσης. Είναι χαμηλότερη από την εξουδετερωτική ικανότητα απέναντι στη Δέλτα, περίπου τέσσερις φορές χαμηλότερη”, είπε.

Η ισραηλινή ομάδα είπε ότι εργάστηκε με τον πραγματικό ιό, ενώ οι εταιρίες χρησιμοποίησαν έναν ψευδοϊό, όπως είναι γνωστός, ο οποίος κατασκευάστηκε με βιομηχανική ώστε να έχει τις μεταλλάξεις που είναι χαρακτηριστικές της Όμικρον.

Η ισραηλινή έρευνα ακολουθεί μια έρευνα από τη Νότια Αφρική η οποία βρήκε ότι η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να διαφεύγει εν μέρει από την προστασία που προσφέρουν οι δύο δόσεις.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, 04:48

Πηγή