Ειδήσεις

«Με έχουν αποδοκιμάσει από τότε που ήμουν δεκαέξι χρόνων»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, 17:01

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μετέβη σήμερα στο Ρίμινι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συνέδριο του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, που είναι και το μεγαλύτερο της χώρας. «Θέλησα να δώσω το παρών, σε ένδειξη σεβασμού προς το συνδικάτο», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, απευθυνόμενη σε μέρος των συνέδρων που την αποδοκίμασαν, πρόσθεσε ότι «ευχαριστεί και όσους διαφωνούν μαζί της και εκφράζουν την αποδοκιμασία τους». «Με έχουν αποδοκιμάσει από τότε που ήμουν δεκαέξι χρόνων, θα μπορούσα να πω ότι έχω τον τίτλο του επίτιμου ιππότη της αποδοκιμασίας», είπε με ειρωνική διάθεση.

Σύμφωνα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, «η αντιπαράθεση είναι θετική, έχει και παιδαγωγική αξία, διότι είναι ένδειξη μιας κοινής μοίρας», διότι «η ανταλλαγή απόψεων είναι χρήσιμη και αναγκαία».

Σε σχέση με την δράση της κυβέρνησής της, η Μελόνι υπογράμμισε ότι «εργάζεται με στόχο την μείωση της φορολογικής πίεσης, την γραφειοκρατική απλοποίηση και την δημιουργία μας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στον κάθε φορολογούμενο».

«Τον πλούτο τον δημιουργούν οι επιχειρήσεις, μαζί με τους εργαζόμενούς τους και το κράτος πρέπει να εγκρίνει δίκαιους κανόνες με στόχο την αναδιανομή, διότι βοηθώντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους να παράγουν πλούτο, οι θετικές συνέπειες ευνοούν όλους», δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Καταδίκασε, τέλος, τόσο «επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων σε βάρος του συνδικάτου Cgil» όσο και «πράξεις αναρχικών ομάδων, το σημείο αναφοράς των οποίων είναι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, 17:01

Πηγή