Ειδήσεις

Μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τον Φεβρουάριο
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, 02:16

Το Μεξικό ανακοίνωσε χθες Τρίτη την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων του Covid-19 μετά τον Φεβρουάριο, καθώς ένα νέο κύμα λοιμώξεων απειλεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 11.137 κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 2.604.711, ενώ 219 άνθρωποι υπέκυψαν στη νόσο το ίδιο χρονικό διάστημα. Από την αρχή της πανδημίας 235.277 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας ους Covid-19.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα κύματα μολύνσεων, καταγράφονται 75% λιγότερες νοσηλείες και θάνατοι χάρη στην πρόοδο του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Reuters, ο απολογισμός του προηγούμενου 24ωρου ήταν η υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από τις 11 Φεβρουαρίου.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει όμως πως ο επίσημος απολογισμός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι πολύ υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας πρόσφατα έδειξαν, για δεύτερη φορά φέτος, πως οι θάνατοι εξαιτίας του Covid-19 στην πραγματικότητα είναι σχεδόν 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, 02:16Source link