Ειδήσεις

Μανωλόπουλος; «Εϊμαι υπερήφανος για όλα τα παιδά»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023, 22:04

Η προκριματική φάση του Μουντομπάσκετ ολοκληρώθηκε, η Ελλάδα πέρασε το «τεστ» με επιτυχία, και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ευχαριστημένος. Από τη Ρίγα, όπου η εθνική μπάσκετ ολοκλήρωσε τους αγώνες της με ήττα (67-57) ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά που ήταν σε αυτό το ταξίδι των προκριματικών, που τελείωσε πετυχημένα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ήταν στα παράθυρα και συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Όπως θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου και στη διοίκηση. Όλοι έκαναν μια τεράστια προσπάθεια, όλοι είναι υψηλού επιπέδου και θέλω να τους ευχαριστήσω με την καρδιά μου. Τα παράθυρα είναι πάρα πολύ δύσκολα και απαιτητικά, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Παράλληλα, ο 52χρονος κόουτς θεωρεί ότι η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία: «Ήταν μια αποστολή, πετύχαμε στο 100%, κάναμε πολύ μεγάλες νίκες όπως μέσα στην Τουρκία. Το ματς με την Τουρκία ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει προπονητικά. Εκείνη η νίκη έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόκριση. Είχαμε παιδιά που ήρθαν την ίδια μέρα κι έπαιξαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν γίνεται τίποτα αν τα παιδιά δεν δώσουν και την ψυχή τους για την Εθνική ομάδα. Γι’ αυτό τους ευχαριστώ και είμαι περήφανος γι’ αυτούς. Όταν υπάρχει η θέληση να βοηθήσεις την Εθνική, τόσο για τους παίκτες όσο και για τους συλλόγους, μπορείς να καταφέρεις κάτι τόσο δύσκολο. Και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τους παίκτες και τις ομάδες τους. Ίσως είχαμε τώρα την πιο νεανική ομάδα και τα παιδιά άρπαξαν την ευκαιρία.

Τελειώνουμε με μια πίκρα, είχαμε τις ευκαιρίες μας να κερδίσουμε τη Λετονία, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δεν τα παρατήσαμε ως το τέλος. Είχαμε κάποια ανοιχτά σουτ που σήμερα, σε αντίθεση με την Παρασκευή, δεν τα βάλαμε. Δεν θέλω να αρχίσω να λέω για τους νέους παίκτες. Πρέπει να τους βοηθήσουμε, αλλά και εκείνοι πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Να δουλέψουν σκληρά και να είναι έτοιμοι όταν έρθει η ευκαιρία να την αρπάξουν».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023, 22:06

Πηγή