Ειδήσεις

Μακρόν, Σολτς και Ντούντα συζήτησαν στο Παρίσι για το ουκρανικό


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023, 22:22

Το ουκρανικό ζήτημα και ειδικότερα ο συντονισμός στα θέματα της στρατιωτικής βοήθειας και των εγγυήσεων ασφαλείας προς το Κίεβο, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν τη Δευτέρα στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία υπήρξε μια στρατηγική και γεωπολιτική αποτυχία, ότι η Ουκρανία αμύνεται με τρόπο υποδειγματικό και ότι οι τρεις χώρες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ηττηθεί η Ρωσία. Ανέφερε επίσης ότι η επικράτηση της Ουκρανίας συμβάλλει στα σχέδια για ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι ο Πούτιν θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το σχέδιο του απέτυχε και να θέσει τέλος στον πόλεμο.

Ο Πολωνός πρόεδρος δήλωσε πως για την ασφάλεια της Ευρώπης και το μέλλον της ΕΕ, η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει τις στρατιωτικές δυνατότητες να επιτεθεί σε άλλη χώρα και ότι η Ουκρανία αναμένει μία καθαρή προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2023, 22:22

Πηγή