Ειδήσεις

Μήνυση και αγωγή του Σάμπυ Μιωνή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 12:55

Με μήνυση και αγωγή αποζημίωσης ύψους 5 εκ. ευρώ απαντά ο Σάμπυ Μιωνής στο σχόλιο του  Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γύρω από την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο για το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που ελέγχεται, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. «Κατέθεσα σήμερα μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τις αήθεις και συκοφαντικές δηλώσεις που έκανε εναντίον μου μετά την πρόσφατη κατάθεσή μου στην Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, κα. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για τη γνωστή υπόθεση της εγκληματικής συμμορίας, η οποία εκβίαζε εμένα, τον συνέταιρό μου, Άγγελο Μεταξά και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου. 

Γνωστοποιώ επίσης ότι έχω ήδη καταθέσει αγωγή 5 εκατομμυρίων ευρώ κατά των μελών της συμμορίας για την ανυπολόγιστη ζημιά που μου προκάλεσαν. Είναι αυτονόητο ότι μέσω αυτών των νομικών μου ενεργειών δεν αποζητώ τον πλουτισμό μου. Αποζητώ την δικαιοσύνη και την τιμωρία των ενόχων για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν αυτό που συνέβη σε εμάς. Και επειδή πιστεύω ότι ακόμα και την απόλυτη κακία πρέπει να την μετατρέπουμε σε κάτι θετικό, δεσμεύομαι να δωρίσω το σύνολο των χρημάτων που θα μου επιδικάσουν τα δικαστήρια στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Σύλλογο για παιδιά με καρκίνο «Ελπίδα» και στην Κιβωτό του Κόσμου».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Δημ. Παπαγγελόπουλου πως « ο Μιωνής, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis». 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, 12:57Source link