Ειδήσεις

Λύθηκε το τεχνικό πρόβλημα και επαναλαμβάνονται κανονικά οι πτήσεις της Southwest Airlines

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines ανέστειλε προσωρινά σήμερα τις πτήσεις της στις ΗΠΑ λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο λογισμικό ασφαλείας υπολογιστών, το οποίο γρήγορα επιδιορθώθηκε.

Η εταιρεία «αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα με ένα από τα εσωτερικά της συστήματα», εξήγησε η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Μετά από αίτημα της αεροπορικής εταιρείας, η FAA διέκοψε τις αναχωρήσεις από τις νοτιοδυτικές πολιτείες, ενώ το πρόβλημα επιλύθηκε», πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.

BREAKING: All Southwest Airlines departures halted nationwide due to technical issue pic.twitter.com/uN4OE0TNd5


— Junayed Ahamed Anoy (@junayed0718) April 18, 2023

Η FAA ανήρτησε αυτό το tweet λίγο περισσότερο από μισή ώρα μετά από προηγούμενη ανάρτηση που ανέφερε ότι η Southwest Airlines είχε ζητήσει την αναστολή της αναχώρησης πτήσεων αεροσκαφών της.

«Τα πληρώματα της Southwest εργάστηκαν ταχύτατα για να ελαχιστοποιήσουν τις ακυρώσεις πτήσεων», ανέφερε η εταιρεία.

Στον λογαριασμό της στο Twitter η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από πολλούς επιβάτες που παραπονέθηκαν για προβλήματα στις τεχνικές υπηρεσίες του αερομεταφορέα, τονίζοντας ότι «τα τεχνικά λάθη (ήταν) είναι απροσδόκητα και δυσάρεστα για όλους».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightaware, περισσότερες από 1.700 πτήσεις της Southwest είχαν καθυστερήσεις σήμερα το πρωί (ώρα ΗΠΑ), δηλαδή πάνω από το 40% των πτήσεων της εταιρείας στις ΗΠΑ

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Southwest βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων, μετά την ακύρωση 16.700 πτήσεων μεταξύ 21 και 31 Δεκεμβρίου, λόγω κύματος ψύχους και χιονιού που είχε εμποδίσει αερομεταφορές σε πολλές περιοχές της χώρας. Χρειάστηκαν ημέρες για να ξαναλειτουργήσει η εταιρία σε κανονικούς ρυθμούς.

Η εταιρεία χρειάστηκε επίσης, τον Ιούνιο του 2021, να καθηλώσει όλο της τον στόλο στις ΗΠΑ δύο φορές μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες λόγω προβλημάτων σε συστήματα πληροφορικής.Πηγή