Ειδήσεις

Λαρισαίος κλήθηκε να πληρώσει 60.000 ευρώ για …τροχαία παράβαση


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, 06:18

Τα  …έχασε ένας νεαρός Λαρισαίος το πρωί της Παρασκευής, όταν  μέσω αλληλογραφίας κλήθηκε  να πληρώσει ένα υπέρογκο πρόστιμο από οικονομική υπηρεσία περιφερειακού Δήμου της Λάρισας. Ανοίγοντας τον φάκελο, είδε ότι η  υπηρεσία  απαιτούσε να της καταβάλλει το ποσό των 59.453,38 ευρώ, για μία …τροχαία παράβαση που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2020, «ειδάλλως ο Δήμος θα προβεί στη λήψη αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη αυτών».

Τι είχε συμβεί

Όπως αναφέρει το larissanet, Λαρισαίος είχε υποπέσει στην παράβαση τον Ιούλιο του 2020 πηγαίνοντας στη δουλειά του, όταν και του βεβαιώθηκε πρόστιμο 100 ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 119,17 ευρώ.

Πρόστιμο που δεν πληρώθηκε  και στις 3 του τρέχοντος μηνός η οικονομική υπηρεσία τον χρέωσε «νόμιμες κρατήσεις, χαρτόσημο κ. ά», συνολικού ύψους 1.482, 68 ευρώ. Όπως όμως, αναφερόταν στο έγγραφο η πρόσθεση του αρχικού κεφαλαίου των 119, 17 ευρώ με τις νόμιμες κρατήσεις  έφθανε  στο ποσό των περίπου …60.000 ευρώ!

Ένα ποσό που ήταν σχεδόν αδύνατο να πληρωθεί από έναν «άνθρωπο του μεροκάματου», που βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στη υπηρεσία του συγκεκριμένου Δήμου για να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί και έχει χρεωθεί στο όνομά του αυτό το υπέρογκο ποσό.

Εκεί λοιπόν «εισέπραξε» ένα «ναι ξέρουμε την περίπτωση. Δεν είστε ο μόνος. Είναι λάθος του συστήματος και πώς  έχει συμβεί… σε πολλούς ακόμη». Απάντηση που επέτρεψε στον νεαρό να ηρεμήσει, έχοντας όμως περάσει ένα τριήμερο έντονου άγχους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, 06:19

Πηγή