Κουτσούμπας: Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο δεν βοηθά τον λαό της Ουκρανίας

Συνέντευξη στον Ant1 και τον Γ.Παπαδάκη – ΒΙΝΤΕΟ

–Δύσκολη μέρα, δύσκολες μέρες, για τον ελληνικό λαό, φύγαμε από τα μνημόνια, ήρθε η πανδημία, άρχισε η κρίση, η οικονομική. Και ομολογημένα όντως περνάει δύσκολα ο κόσμος. Το θέμα είναι τί λύσεις υπάρχουν;
–Δεν προλάβαμε να ανασάνουμε κι έρχεται η κατραπακιά για τον ελληνικό λαό, η μια μετά την άλλη. Λύσεις σαν αυτές που προτείνονται από την κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση, τα άλλα κόμματα, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε διέξοδο τη χώρα, το λαό μας, το λαϊκό εισόδημα.
Ο κόσμος θα εξακολουθήσει να υποφέρει από την πανδημία όσο δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία, όσο υπάρχουν ελλείψεις. Θα εξακολουθεί να υποφέρει όσο υπάρχουν τεράστιες αυξήσεις, ανατιμήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και πρώτα απ’ όλα στα καύσιμα, στο ρεύμα, που “την πληρώνει” πάλι το λαϊκό νοικοκυριό από αυτά που δεν έχει. Δεν θα υπάρχει διέξοδος όσο μένουν καθηλωμένοι οι μισθοί, οι εργασιακές σχέσεις είναι σχέσεις μεσαιωνικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Δεν θα υπάρχει διέξοδος όσο στη γειτονιά μας γίνεται πόλεμος κι όσο -κυρίως- η χώρα μας, λόγω της πολιτικής των κυβερνήσεων, εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά σε αυτές τις συγκρούσεις, σε αυτούς τους πολέμους.
Άρα, λοιπόν, οι λύσεις βρίσκονται έξω από αυτά. Για παράδειγμα, για να ανακουφιστεί το λαϊκό εισόδημα πρέπει να πάρεις άμεσα μέτρα κατάργησης του ΦΠΑ στα καύσιμα, κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, θέλει να πάρεις μέτρα να καταργήσεις τους φόρους στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως είναι τα τρόφιμα, που αναγκάζεται η κάθε οικογένεια και μπαίνει στο σούπερ μάρκετ ή στη γειτονιά για να ψωνίσει…
–Το επιχείρημα είναι ότι δεν θα έχω έσοδα, θα μεγαλώσει το χρέος και δεν θα μπορώ να δανειστώ…
–Όχι δεν ισχύει αυτό. Γιατί ξέρετε οι “αντοχές της οικονομίας” υπάρχουν για παράδειγμα για να μη φορολογούνται και να απαλλάσσονται από φόρους τα τεράστια κέρδη μονοπωλιακών ομίλων, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα, δεν έχει “αντοχές η οικονομία” για να μπορέσει για παράδειγμα να κάνει αυτά που σας έλεγα πριν, να καταργήσει τον ΦΠΑ ή να βάλει πλαφόν έστω -εκτός από το να μειώσει- στο ρεύμα, στα καύσιμα. Υπάρχουν “αντοχές της οικονομίας” για παράδειγμα για να δίνονται μεγάλες φοροαπαλλαγές και να συνεχίζονται αυτές σε εφοπλιστές, αλλά δεν έχει “αντοχές η οικονομία” για να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ οριστικά, που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια. Υπάρχουν “αντοχές της οικονομίας” για να κάνουν εξοπλιστικά προγράμματα – “μαμούθ”, που δεν χρειάζονται για την άμυνα της χώρας, γεγονός που αποδείχθηκε τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και αλλού, δηλαδή βρίσκονται από το Σουέζ και τον Περσικό Κόλπο, αυτές οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα μας, μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και γύρω γύρω στην περικύκλωση της Ρωσίας, επειδή αυτή είναι η στρατηγική του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν “αντοχές της οικονομίας” για να δίνει η Ελλάδα τέσσερα δισ. ευρώ να πληρώνει κάθε χρόνο το ΝΑΤΟ, για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και τους σχεδιασμούς του, για να μπορεί να κάνει τις επιχειρήσεις του, τις στρατιωτικές ασκήσεις τους, τις πολεμικές επεμβάσεις του, αλλά δεν υπάρχουν “αντοχές της οικονομίας” και χρήματα για να δοθεί ο 13ος – 14ος μισθός, για να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς, στον κατώτερο μισθό κλπ.
Άρα, βλέπετε ότι η οικονομία και τα χρήματα κάπου υπάρχουν, κάπου κινούνται. Το πρόβλημα είναι τι ανάγκες μπαίνουν σε προτεραιότητα και ποιους υπηρετεί κάθε φορά η σημερινή κυβέρνηση, η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή που θα έρθει αύριο.
–Κύριε υπουργέ… Είδατε, επειδή έχω συνηθίσει κι έχω υπουργούς κάθε μέρα…
–Υποβάθμιση το θεωρώ!
–Υποβάθμιση! Εκτιμώ ιδιαίτερα το χιούμορ του κ. Γενικού, όπου μερικές φορές κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι ένας πολύ αυστηρός άνθρωπος, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, δηλαδή εγώ θα μπορούσα να πιω και καφέ και τσίπουρο μαζί του. Κύριε Γενικέ, χτες είχαμε μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε κακά τα ψέματα, όπως πάντα, αλλά είχαμε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, είχαμε συλλήψεις συνδικαλιστών. Μάλιστα μέχρι αργά χτες το βράδυ υπήρχε εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουμε καταγράψει κάποια πλάνα, φαίνεται ο κόσμος ο οποίος είναι συγκεντρωμένος και ο οποίος ζητούσε την απελευθέρωση. Τελικά αφέθησαν ελεύθεροι ή θα περάσουν από αυτόφωρο;
–Περνάνε αυτήν την ώρα από αυτόφωρο, απ’ όσο ξέρω είναι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, φυσικά δεν ξέρω αν θα γίνει η δίκη, αν θα γίνει το αυτόφωρο, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως ορίζεται τακτική δικάσιμος. Θα αναβληθεί δηλαδή και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Από κάθε άποψη είναι απαράδεκτη η ενέργεια αυτή της αστυνομίας σε συνεννόηση μάλιστα με το Λιμενικό απ’ ό,τι έμαθα. Ήταν αναίτια τα χτυπήματα που δέχτηκαν οι διαδηλωτές, μάλιστα ανάμεσά στους 8 συλληφθέντες είναι και δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, οι οποίοι ήταν εκεί επικεφαλής αυτής της κινητοποίησης. Ο ένας μάλιστα χτυπήθηκε, ήταν στο νοσοκομείο χτες. Μάλιστα είδα και οι εφημερίδες σήμερα έχουν την φωτογραφία του σε καροτσάκι -γιατί και χτες και σήμερα ήταν στο νοσοκομείο- και να είναι με χειροπέδες δεμένος στο καροτσάκι! Να τον έχουν δεμένο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ! Ο οποίος δεν έχουν τίποτα να του προσάψουν. Κι επειδή είδα διάφορα προβοκατόρικα πραγματικά, το λέω έτσι, που κυκλοφορούσαν χτες στο διαδίκτυο, τα οποία τα απέσυραν βέβαια, δεν τα λέει κανένας σήμερα και δεν υπάρχουν και στη δικογραφία, ότι δήθεν είχαν στα χέρια τους ασυρμάτους της αστυνομίας, ότι είχαν φονικά όπλα κλπ! Δεν ισχύει τίποτα από αυτά, δεν υπάρχουν ούτε στη δικογραφία απ’ ό,τι με ενημέρωσαν οι δικηγόροι. Κάτι “γουόκι τόκι” είχαν από αυτά τα “χριστουγεννιάτικα” που έχουν, για να συνεννοούνται, να υπάρχει μια συνεννόηση επειδή στις διαδηλώσεις υπάρχουν φωνές, υπάρχει μια απόσταση του ενός υπεύθυνου από τα σωματεία από τον άλλο κλπ.
Άρα είναι απαράδεκτη ενέργεια και είναι με εντολή της κυβέρνησης. Δεν επιτρέπεται γνωστά, επώνυμα στελέχη του κινήματος, αλλά και του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, να βρίσκονται στο 3ο υπόγειο της Αστυνομίας, χτες, κλεισμένοι σε ένα κελί, παρατημένοι, χωρίς να τους παράσχουν τα στοιχειώδη. Ούτε καν να τους ανακρίνουν βρε αδελφέ τέλος πάντων, κάτι, να απολογηθούν για αυτά που υποτίθεται έκαναν, πολύ περισσότερο να τους αφήσουν ελεύθερους.
–Κύριε Γενικέ, σήμερα στις 12 θα μιλήσει ο Ζελένσκι, με τηλεδιάσκεψη, έχει μιλήσει σε αρκετές χώρες, δεν θα παρευρεθείτε στη βουλή για τη συζήτηση αυτή; Γιατί; Αυτό είναι γιατί οι θέσεις σας είναι -θα έλεγε κάποιος έτσι υπεραπλουστευμένα- “έλα μωρέ είναι κατά των Ουκρανών και είναι υπέρ των Ρώσων”. Το είπα για να γελάσετε.
–Η πιο έντιμη και ξεκάθαρη στάση είναι αυτή του ΚΚΕ. Με φαντάζεστε κ. Παπαδάκη και εμένα και τους άλλους 14 βουλευτές του ΚΚΕ να τον χειροκροτούμε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, την ίδια ώρα που αυτός ως Πρόεδρος της Ουκρανίας θεωρεί ανεπιθύμητο πρόσωπο, persona non grata, στην Ουκρανία το Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ και επιπλέον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων; Γιατί πήγε εκεί για αλληλεγγύη, πριν πολλά χρόνια, σε αγωνιστές, σε κομμουνιστές του ΚΚ Ουκρανίας εκεί, που τους είχαν φυλακισμένους και πήγε να τους συμπαρασταθεί στο δικαστήριο -δεν ξέρω τι ήταν εκεί- να τους επισκεφθεί στις φυλακές. Για αυτό το λόγο. Ο Λαμπρούλης ήταν, ένας τότε ευρωβουλευτής του Κόμματος κι άλλο ένα στέλεχος του Κόμματος, που έκανε τη διερμηνεία, από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, οι οποίοι θεωρήθηκαν ανεπιθύμητοι, γιατί πήγαν σε κάποιον αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης της Ουκρανίας, αυτής της αντιδραστικής κυβέρνησης.
Φαντάζεστε, λοιπόν, εμένα και τους υπόλοιπους βουλευτές να χειροκροτούμε και το Λαμπρούλη να χειροκροτά αυτόν που τον θεωρεί ανεπιθύμητο; Φαντάζεστε να χειροκροτούμε έναν άνθρωπο, που ένα κόμμα με το οποίο έχουμε σχέσεις, το ΚΚ Ουκρανίας, το οποίο εκπροσωπούνταν στη βουλή, είχε 7% νομίζω και είχε 20 βουλευτές στην ουκρανική βουλή και το έχει βγάλει εκτός νόμου, τον 21ο αιώνα, μέσα στην Ευρώπη, όπου όλοι λένε ότι δήθεν προστατεύουν “τη δημοκρατία και τις δυτικές αξίες”; Αυτές είναι! Παράνομο το ΚΚ Ουκρανίας! Δεν είναι μόνο το ΚΚ Ουκρανίας, όποιο κόμμα έχει τον επιθετικό προσδιορισμό “δημοκρατικό, σοσιαλιστικό, προοδευτικό” στην Ουκρανία, σύνολο 11 κόμματα, τέθηκαν εκτός νόμου. Πώς λοιπόν θα πω και θα εκπροσωπήσω και θα κάνω αλληλεγγύη με το λαό της Ουκρανίας, που ο κ. Ζελένσκι τον καταπιέζει και η πλειοψηφία του λαού είναι αντίθετη μαζί του; Μόνο με πραξικοπήματα βρίσκονται οι κύριοι αυτοί στην εξουσία….
–Αυτό όμως μήπως δημιουργεί την αίσθηση ότι δικαιολογείτε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία; Κάποιος θα μπορούσε να σας πει…
Σε καμιά περίπτωση. Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταδικάσει την ρώσικη εισβολή. Όλος ο ελληνικός λαός, κι εσείς πολύ καλά ξέρετε επίσης, ότι ο Πούτιν για μας είναι το αντίπαλο στρατόπεδο. Έχουμε κάνει κριτική όλα αυτά τα 30 χρόνια που ο Πούτιν και οι Πουτινιστές βρίσκονται στην εξουσία στη Ρωσία. Γιατί ανέτρεψαν το σοσιαλισμό, διέλυσαν τη Σοβιετική Ένωση, γιατί κατακτήσεις χρόνων πήγαν πίσω, γιατί έκαναν επεμβάσεις που εμείς τις καταγγείλαμε. Πριν λίγους μήνες η Ρωσία, ο Πούτιν, έκανε επέμβαση στο Καζακστάν. Τότε δεν άκουσα τη δημοκρατική Ευρώπη, ούτε τη χώρα μας, την ελληνική κυβέρνηση, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε τις ΗΠΑ να μιλούν ενάντια στην επέμβαση στο Καζακστάν. Γιατί; Γιατί εκεί ήταν μια γνήσια εργατική λαϊκή εξέγερση, που δεν ήθελε τον ρωσόφιλο αντιδραστικό κυβερνήτη και ο Πούτιν έκανε, μαζί με τη κυβέρνηση εκεί, επέμβαση στο Καζακστάν για να πνίξει αυτή τη λαϊκή εξέγερση. Αλλά τότε θεωρούσαν ότι είναι ταξικός τους φίλος, ταξικός τους συνεταίρος, γιατί χτύπαγε τους εργάτες και τους ποδοπατούσε και τους σκότωνε. Αυτοί ήταν που έδιναν βραβεία στη κυβέρνηση του Πούτιν, και στον ίδιο τον Πούτιν, που πριν ένα χρόνο έδιναν στον πρωθυπουργό της Ρωσίας τα κλειδιά της πόλης των Αθηνών, και εμείς -μέσω των δημοτικών μας συμβούλων- είχαμε καταψηφίσει και δεν συμμετείχαμε σ’ αυτή την τελετή υπέρ των Ρώσων, τότε σε ανύποπτο χρόνο, και προειδοποιούσαμε ότι είναι καπιταλιστική η Ρωσία, ότι ο Πούτιν έχει βλέψεις γιατί θέλει τα δικά του συμφέροντα, όχι τα προσωπικά μόνο, των μονοπωλίων της καπιταλιστικής Ρωσίας να βρει ζωτικό χώρο γύρω, επειδή βλέπει να τον πιέζει η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η Δύση, οι ΗΠΑ και να τον περικυκλώνουν και γι’ αυτό τα κάνει αυτά. Άρα δεν αφήνουμε στο απυρόβλητο τον Πούτιν, η Ρωσία είναι καταδικαστέα για την εισβολή της, πρέπει να σταματήσει αμέσως. Καλά κάνει ο ουκρανικός λαός και αντιστέκεται στην ξένη εισβολή. Όμως δεν κάνει καθόλου καλά τόσο ο ρώσικος λαός που στηρίζει κυβερνήσεις τύπου Πούτιν, όσο και ο ουκρανικός λαός που στηρίζει τέτοιες μαριονέτες που βγήκαν μέσα από πραξικοπήματα και επεμβάσεις ενάντια στο λαό, όπου στην παρανομία είναι όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα του Ζελένσκι, να χειροκροτά τον Ζελένσκι.
–Ο ρόλος της χώρας μας τώρα. Η χώρα μας έστειλε βοήθεια, η χώρα μας ακολουθεί την πολιτική των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και των χωρών μελών της ΕΕ, μάλιστα με πρόσφατο την επέλαση των 12 διπλωματών και θα θελα να το σχολιάσετε. Υπάρχει μάλιστα μια σκληρή απάντηση από την εκπρόσωπο της Ρωσίας, την κα Ζαχάροβα, ότι θα το πληρώσει η Ελλάδα αυτό και ότι διαρρηγνύονται οι σχέσεις…
–Βέβαια, η Νούλαντ, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν εδώ στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες, δεν θα έκανε απελάσεις; Και μάλιστα, απ’ όσο μπορώ να ξέρω, έβαλε και χέρι στην κυβέρνηση και σε υπουργεία, γιατί άργησαν να κάνουν τις απελάσεις αυτές. Είναι ΝΑΤΟϊκή επιλογή, είναι η ΝΑΤΟϊκή γραμμή αυτή, η μία μετά την άλλη όλες οι χώρες της ΕΕ κάνουν απελάσεις διπλωματών, αυτό γίνεται κι αυτός είναι ο σύγχρονος Ψυχρός Πόλεμος. Αλλά έτσι δε λύνονται τα προβλήματα. Ας κάνουν όσες απελάσεις θέλουν, θα κάνει κι η Ρωσία απελάσεις τώρα, λογικά, γιατί απάντησε η Ζαχάροβα, είπε θα υπάρχουν αντίποινα σ’ αυτή την περίπτωση. Αλλά, κοιτάξτε να δείτε, βοήθεια προς τον λαό της Ουκρανίας δεν είναι να στέλνεις -έστω και παλαιωμένα- καλάζνικοφ, δεν είναι να στέλνεις στρατεύματα -να είναι έτοιμα για επέμβαση- στην ομάδα επέμβασης του ΝΑΤΟ, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Πολωνία, γύρω απ’ την Ουκρανία, απ’ την εμπόλεμη ζώνη. Γιατί είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση να στείλει και στρατεύματα. Δεν θα πάνε μόνες τους οι αντιαρματικές συστοιχίες που είναι έτοιμες να φύγουν, ούτε τα αντιαεροπορικά, απ’ ό,τι μαθαίνουμε αυτές τις μέρες. Με πολιτική απόφαση, θα φύγουν για να πάνε σ’ αυτές τις χώρες. Που θα πάνε; Θα πάνε για να επέμβουν, αν χρειαστεί, όποτε αποφασίσει το ΝΑΤΟ να επέμβει στην Ουκρανία και να γενικευτεί ο πόλεμος. Όμως, η κα Ζαχάροβα, όπως και η ρώσικη ηγεσία, είπε ότι η Ελλάδα είναι στόχος αντιποίνων, κι αυτό δεν το λέμε εμείς κινδυνολογώντας, είναι γεγονός. Όταν έχεις βάσεις, όταν ξέρουν ότι από την Αλεξανδρούπολη γίνεται η απόβαση των αμερικάνικων στρατευμάτων προς το μέτωπο της Ουκρανίας, γύρω γύρω από την Ουκρανία και από τη Ρωσία, στην περικύκλωση της Ρωσίας, είναι επόμενο να έχεις αντίποινα και θα χτυπήσουν τις βάσεις. Και τη Σούδα, και την Αλεξανδρούπολη, και τη Λάρισα, και το Στεφανοβίκειο απ’ όπου γίνονται τέτοιες ενέργειες επιθετικές ενάντια σε άλλες χώρες.
–κε Γενικέ, σε ένα χρόνο το πολύ, και λέω το πολύ γιατί εξαντλείται και ο χρόνος αν γίνουν στην ώρα τους, θα έχουμε εκλογές. Απ’ ότι φαίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής δεν θα προκύψει κυβέρνηση.
–Του αναλογικότερου εννοείτε, δεν είναι απλή αναλογική.
–Ναι, ναι του αναλογικότερου, η ατόφια η γνήσια δεν είναι ακριβώς. Παρηγοριά στον άρρωστο είχατε πει εσείς, δικές σας κουβέντες θυμήθηκα. Το ΚΚΕ, μπροστά στο ενδεχόμενο ότι μπορεί να υπάρξει αδιέξοδο, υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας, με το ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα;
–Σε καμιά περίπτωση, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με κανένα άλλο απ’ τα κόμματα που διαχειρίζονται τις τύχες του λαού μας, που βρίσκονται όχι σε προοδευτική όπως λένε στα λόγια, αλλά σε αντιδραστική κατεύθυνση, και που όλοι τους συμφωνούν σε όλα τα βασικά, τα καίρια ζητήματα. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τη ΝΔ και με το ΚΙΝΑΛ στα θέματα της πράσινης μετάβασης, της ενεργειακής μετάβασης, που αυτό σημαίνει απολιγνιτοποίηση, σημαίνει αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, του ρεύματος, του φυσικού αερίου, σ’ αυτό συμφωνεί. Έχουν συμφωνήσει και στη Βουλη, 50% των νομοσχεδίων που φέρνει η ΝΔ τα έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, 75% των νομοσχεδίων που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ τα έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στα ζητήματα των στρατιωτικών βάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξεκίνησε με τη νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ. Την Αλεξανδρούπολη, που τώρα δήθεν φωνάζει και τραγουδάει αντιπολεμικά τραγουδάκια ο κος Τσίπρας, αυτός έβαλε την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας με τον κο Τραμπ τότε, και ακολούθησε η ΝΔ και πρόκειται να την επικυρώσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Και στα μνημόνια επίσης, τα οποία ισχύουν με όλους τους νόμους που βγήκαν εκείνη την περίοδο και εξακολουθούν να ισχύουν, και οι οποίοι είναι καταφανώς αντιλαϊκοί, αφορούν τα εισοδήματα των εργαζομένων, την πρόνοια, αφορούν όλα αυτά που μειώθηκαν και δεν επρόκειτο να ήταν μόνο για μια περίοδο κρίσης όπως μας είπαν, και σε περίοδο ανάκαμψης τα ίδια εξακολούθησαν να υπάρχουν. Και τώρα έρχεται το νέο υπερμνημόνιο, που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης. Και σ’ αυτό συμφωνούν, και τσακώνονται μεταξύ τους ποιοι όμιλοι, ποιοι κλάδοι ομίλων θα πάρουν τα 11 δισ. ευρώ απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτή είναι η ουσία. Δεν τσακώνονται για το πως θα δώσουν στον ελληνικό λαό, είτε με αυξήσεις μισθών-συντάξεων, είτε με ανάπτυξη της πρόνοιας, είτε με ενίσχυση της Υγείας, είτε με άλλες κοινωνικές παροχές, όπως είναι τα ζητήματα της ενέργειας και των ανατιμήσεων.
–Για μένα πάντα έχει πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση μαζί σας, μόνο που θα κάνουμε μια συμφωνία. Επειδή και την προηγούμενη φορά είχαμε πει ότι θα τα λέμε συχνά, μια φορά κάθε τόσο, και δεν ήμουνα συνεπής και το ομολογώ και με εσάς δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, θα κάνουμε μια συμφωνία, γιατί δεν έχει και την καλύτερη αντιμετώπιση το ΚΚΕ.
–Τη χειρότερη έχει απ’ όλα σχεδόν τα κανάλια, και από την κρατική τηλεόραση δυστυχώς.
–Όταν έχετε την ανάγκη παρέμβασής σας παρακαλώ πάρα πολύ, μέσα απ’ τους συνεργάτες σας, θα μας ενημερώνετε για να σας δίνουμε βήμα. Γιατί πρέπει να δίνουμε βήμα, σ’ ένα ιστορικό κόμμα, με ένα ποσοστό και που εκφράζει κι ένα μεγάλο ποσοστό των φίλων που μας παρακολουθούν, άλλωστε έχω ακούσει τα εξ αμάξης.
Με τον κορονοϊό πως τα πάτε;
–Μια χαρά έχω κάνει τρία εμβόλια, πέρασα και τον κορονοϊό, άρα έχω ενισχυμένο ανοσοποιητικό, κάνω επίσης και τα rapid και τα self test.
–Σας ευχαριστούμε κε Γενικέ, κι όπως είπαμε έχουμε κάνει μια συμφωνία.
–Εγώ σας ευχαριστώ.

The post Κουτσούμπας: Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο δεν βοηθά τον λαό της Ουκρανίας appeared first on Enimerosi24.

Πηγή