Κινητοποίηση του στρατού για την αποκατάσταση των ζημιών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021, 01:13

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν κινητοποίησε τον στρατό για τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, όπως μετέδωσαν την Κυριακή τα κρατικά ΜΜΕ, μετά από ανησυχίες για μία οικονομική κρίση, αλλά και την έλλειψη τροφίμων.

Η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών πραγματοποίησε μία σύσκεψη των μελών της στην ανατολική επαρχία της Νότιας Χαμγκιόνγκ, προκειμένου να συζητήσει την καταστροφή που προκλήθηκε από τις νεροποντές, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών, όπως μετέδωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Μία πρώιμη εποχή των μουσώνων έπληξε την Κορεατική Χερσόνησο τον προηγούμενο μήνα, με καταρρακτώδεις βροχές, προκαλώντας καταστροφές και σε μερικές νότιες περιοχές.

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας παρουσίασε τηλεοπτικά πλάνα αυτή την εβδομάδα με βυθισμένα στα νερά σπίτια και καταστραμμένες γέφυρες, αλλά και σιδηροδρομικά δίκτυα στην Χαμγκιόνγκ, μεταδίδοντας ότι περίπου 1.170 σπίτια καταστράφηκαν και 5.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Στη συνεδρίαση δεν παρέστη ο Κιμ, αλλά κομματικοί αξιωματούχοι διαβίβασαν το μήνυμά του, σύμφωνα με το οποίο ο στρατός πρέπει να κινητοποιηθεί με μία εκστρατεία αποκατάστασης των ζημιών και να παρέχει τις απαραίτητες προμήθειες στην περιοχή, όπως μετέδωσε το KCNA.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021, 01:13

Πηγή