Ειδήσεις

Κατέκτησε το Red Bull Rookies Cup του 2023 ο Angel Piqueras με 4 αγώνες να απομένουν


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023, 09:02

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Ο Angel Piqueras είναι ο νέος Πρωταθλητής του Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2023, κερδίζοντας τον τίτλο χάρη σε μια διπλή νίκη στο Assen. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη νίκη στον πρώτο αγώνα, ο Ισπανός πήρε και τη δεύτερη νίκη του Σαββατοκύριακου από τον βασικό του αντίπαλο, Maximo Quiles, στα φρένα του τελευταίου σικέιν, φτάνοντας στην έβδομη νίκη του φέτος και κατακτώντας αρκετούς βαθμούς για να εξασφαλίσει τον τίτλο, με 4 αγώνες να απομένουν.

Και πάλι, ο 16χρονος Ισπανός χρειάστηκε να παλέψει για τη νίκη από την πρώτη μέχρι την τελευταία στροφή. Ο Quiles ήταν αποφασισμένος να επανορθώσει για την πτώση  του Σαββάτου και βρέθηκε μπροστά, συχνά ανταλλάσσοντας θέσεις στην κορυφή με τον συμπατριώτη του, Álvaro Carpe. Ο 16χρονος Carpe βρισκόταν στην κορυφή κατά το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μισού του αγώνα, αλλά ήταν τόσο έντονη η μάχη για το προβάδισμα και μεταξύ τόσο πολλών αναβατών, που ο Carpe πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 6η θέση. Ήταν ο 18χρονος Αυστραλός Jacob Roulstone που ενώθηκε με τους Piqueras και Quiles στο βάθρο, αφήνοντας πίσω του τους Casey O’Gorman και Alberto Ferrandez στον τελευταίο γύρο.

“Μπαίνοντας στο σικέιν στον τελευταίο γύρο νόμιζα ότι ο Carpe ήταν πίσω μου και ήξερα ότι έπρεπε να τερματίσω μπροστά του για να πάρω το Κύπελλο”, είπε ο Piqueras “Έτσι φρέναρα όσο πιο αργά μπορούσα και πέρασα τον Quiles. Μετά έβαλα καταλάθος νεκρά στη μέση της στροφής και είχα πρόβλημα. Πήρα τη νίκη, αλλά παραλίγο να μην τα καταφέρω”.

“Δεν πίστευα ότι η χρονιά θα ήταν έτσι όταν τραυματίστηκα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά για να είμαι σε φόρμα. Ήξερα ότι μπορούσα να αγωνιστώ για τη νίκη μετά την περσινή χρονιά, αλλά δεν το ήξερα θα ήταν δυνατό να κερδίσουμε τόσους πολλούς αγώνες”.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023, 09:02

Πηγή