Ειδήσεις

Καραμπινιέρος υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, 12:27

Ο καραμπινιέρος ‘Ανζτελο Ορλάντο αποφάσισε να υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του, τον κομμωτή Τζουζέπε Πετσούτο, στην Απουλία της Νότιας Ιταλίας και τα μεγαλύτερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην εντυπωσιακή τελετή που οργανώθηκε στην περιοχή καταγωγής του ζευγαριού.

Ο Ορλάντο, ο οποίος εργάζεται στο μέγαρο της προεδρίας της κυβέρνησης της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, επέλεξε να φορέσει την επίσημη στολή του και στην τελετή έδωσαν το «παρών» πολλοί συνάδελφοί του, με τιμητικό άγημα και ξίφη. «Είναι η πρώτη φορά που ένας καραμπινιέρος παντρεύεται με σύμφωνο συμβίωσης φορώντας την στολή του και με την συμμετοχή συναδέλφων», μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

H τελετή οργανώθηκε σε αγροικία κοντά στο Μπρίντιζι της Κάτω Ιταλίας, με την συμμετοχή συγγενών και φίλων του ζευγαριού, το οποίο ανήρτησε φωτογραφίες στο Instagram. «Διάλεξα την ίδια ημέρα του γάμου των γονιών μου, για μένα ήταν πολύ σημαντικό», δήλωσε ο καραμπινιέρος. Ο σύντροφός του εργάζεται στην κεντρική περιοχή της Ρώμης Κάμπο Ντέι Φιόρι.

Το 2019 είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης η Μαρία Ροζάρια Μογκάβερο, υπαξιωματικός του Ιταλικού Λιμενικού, και η Λορέλα Τσίπρο, αξιωματικός του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού. Το ιταλικό υπουργείο Άμυνας, έχει δώσει από το 2017 επίσημα το «ελεύθερο» για τη σύναψη συμφώνων συμβίωσης μεταξύ μελών των ενόπλων δυνάμεων.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, 12:27

Πηγή