Ειδήσεις

Καθορίστηκε ο μέγιστος αριθμός απασχολουμένων υπαλλήλων που δικαιούνται ειδική εκλογική αποζημίωση


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, 21:47

Με τον πληθυσμό μεσαίας πόλης της ελληνικής επικράτειας, όπως η Κόρινθος ή η Μυτιλήνη, ισοδυναμεί ο αριθμός των υπαλλήλων στα ειδικά εκλογικά συνεργεία που θα απασχοληθούν για την αντιμετώπιση των αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου και θα λάβουν ειδική εκλογική αποζημίωση.

Ο μέγιστος αριθμός των απασχολουμένων στα ειδικά εκλογικά συνεργεία ανά υπηρεσία του Δημοσίου, καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με αυτή, στα εκλογικά συνεργεία θα μετέχουν συνολικά 35.282 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών, των δήμων και λοιπών υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών. Η συντριπτική πλειονότητα (31.282) αφορά υπαλλήλους των δήμων όλης της χώρας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, ο δήμος Αθηναίων έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει την ειδική αποζημίωση σε έως 1.464 υπαλλήλους του, ο δήμος Θεσσαλονίκης 717, ο δήμος Πειραιώς 452, ο δήμος Πατρέων 447, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης 347, ο δήμος Περιστερίου 308 και ο δήμος Βόλου σε έως 306.

Η εκλογική αποζημίωση θα αφορά εργασία πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργάσιμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), όπως Σάββατο – Κυριακή, και τις νυχτερινές ώρες για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Το ύψος των αποζημιώσεων που θα χορηγηθεί ανά υπηρεσία και κατηγορία εκπαίδευσης, θα καθοριστεί με υπουργικές αποφάσεις που αναμένεται να έχουν υπογραφεί έως αύριο Τετάρτη.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, 21:47

Πηγή