Θέλω να πω στους νέους μας ότι μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021, 02:34

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, θα σπεύσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου να εμβολιαστούν», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha .

«Αν δεν συμβεί αυτό, η πολιτεία θα πάρει τα μέτρα που έχει ανακοινώσει», επισήμανε ο υπουργός Yγείας ο οποίος τόνισε ότι η προσπάθεια εμβολιασμού «δεν κρύβει κάτι, είναι η μάχη για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται από την πανδημία».

Ερωτηθείς για το τέταρτο κύμα και την λειτουργία των νοσοκομείων ο υπουργός Yγείας είπε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Υπάρχει μια αργή, μικρή αύξηση στις νοσηλείες λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες κάτι το οποίο απ’ ό,τι φαίνεται προβληματίζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος για μία ακόμη φορά τόνισε πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και δυστυχώς μεταφέρουν τον ιό στους μεγαλύτερους, στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

«Την ελευθερία την στερεί ο ιός, άρα πάμε κόντρα στον ιό και όχι στον εμβολιασμό», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους νέους, σημειώνοντας ότι μαγκιά είναι η μάχη απέναντι στην αρρώστια. «Η μάχη και ο τσαμπουκάς είναι απέναντι σε αυτό που μας κρατάει πίσω. Και αν θέλουμε μια άλλη κοινωνία, έναν καλύτερο κόσμο, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά» ανέφερε και τους κάλεσε να εμβολιαστούν και να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή τους .

Ο ίδιος πάντως αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί πάνω από 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό και το ένα τρίτο από αυτά αφορά σε νέους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021, 02:34

Πηγή