Τεχνολογία

Η WatchGuard εγκαινιάζει την υπηρεσία MDR και βοηθά τους MSPs να επιταχύνουν την παροχή υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας


02 Nov Η WatchGuard εγκαινιάζει την υπηρεσία MDR και βοηθά τους MSPs να επιταχύνουν την παροχή υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας

Posted at 12:06h
in INTERNET
by Soustas

Η WatchGuard® Technologies, παγκόσμιος ηγέτης στην ενοποιημένη κυβερνοασφάλεια, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του WatchGuard MDR, μιας νέας υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας 24/7 που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να κάνει τις υπηρεσίες MDR πολύ πιο προσιτές στους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSPs) που εργάζονται για την αντιμετώπιση της αλματώδους αύξησης της ζήτησης των πελατών για υπηρεσίες διαχειριζόμενης κυβερνοασφάλειας. Η νέα υπηρεσία διαχειρίζεται από μια επίλεκτη ομάδα αποτελούμενη από experts στην κυβερνοασφάλεια και υποστηριζόμενη από AI. Δεν απαιτεί καμία επένδυση σε παραδοσιακές υποδομές κέντρου κυβερνοασφάλειας (SOC), προηγμένες τεχνολογίες ή σε εμπειρογνώμονες ασφαλείας, γεγονός που διευθετεί τις πιέσεις που δέχονται οι MSPs σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση επαγγελματιών στην κυβερνοασφάλεια και τη χρηματοδότηση.

 

«Η νέα λύση της WatchGuard έχει ενισχύσει σημαντικά το επιχειρηματικό τμήμα των διαχειριζόμενων υπηρεσιών ασφάλειας επιτρέποντάς μας να αξιοποιήσουμε χωρίς πίεση τις τεράστιες δυνατότητες του MDR και να το προσφέρουμε ως υπηρεσία προστιθέμενης αξίας σε πελάτες», δήλωσε ο Raul Zayas, πρόεδρος της ZTek Solutions. «Αφαιρώντας από εμάς το βάρος της δημιουργίας ενός σύγχρονου SOC, το WatchGuard MDR επιτάχυνε τη δυνατότητά μας να προσφέρουμε στους πελάτες αυτό που χρειάζονται περισσότερο: κορυφαία ολοκληρωμένη κυβερνοασφάλεια που υποστηρίζεται από κορυφαίους ειδικούς στον κυβερνοχώρο για τη διασφάλιση ανθεκτικής άμυνας απέναντι στις εξελισσόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο. Η WatchGuard όχι μόνο μας έβαλε στη “λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας” από αυτή την άποψη, αλλά  τα κάνει όλα αυτά απίστευτα απλά μέσω της ενοποιημένης πλατφόρμας ασφάλειας που μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε “ahead of the curve”».

 

Σε μεγάλο βαθμό προσαρμόσιμη και επεκτάσιμη, η νέα υπηρεσία MDR ενισχύει περαιτέρω την αρχιτεκτονική της Unified Security Security Platform της WatchGuard, παρέχοντας προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης και αντιμετώπισης απειλών, πλέον των WatchGuard EDR, EPDR και Advanced EPDR που δίνουν δυνατότητα στους MSPs να δημιουργήσουν δυνατές, ολοκληρωμένες προσφορές ασφάλειας για τους πελάτες τους. Η νέα υπηρεσία MDR έρχεται με την υποστήριξη του αυτοματοποιημένου Zero-Trust Application Service της WatchGuard και Threat Hunting Service, με προηγμένες αναλύσεις ασφαλείας, πληροφορίες για απειλές και μια ειδική ομάδα εξειδικευμένων αναλυτών κυβερνοασφάλειας που παρακολουθούν, ανιχνεύουν και ανταποκρίνονται στις απειλές 24 ώρες το 24ωρο.

«Ως εταιρεία που βασίζεται 100% στις ανάγκες των καναλιών πωλήσεων, θέλαμε να προσφέρουμε μια λύση enterprise MDR που θα επέτρεπε στους συνεργάτες μας MSP να επεκτείνουν την επιχείρησή τους χωρίς το κόστος της δημιουργίας του δικού τους SOC ή μεγεθύνοντας τις προκλήσεις που ήδη αντιμετωπίζουν στην εξεύρεση ταλέντων κυβερνοασφάλειας», δήλωσε ο Andrew Young, επικεφαλής product officer της WatchGuard Technologies. «Είμαστε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη της κοινότητάς μας των MSP και το λανσάρισμα του WatchGuard MDR αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στις μακροπρόθεσμες σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίζουμε με τους συνεργάτες μας. Η υπηρεσία αυτή δεν βοηθά μόνο τους MSPs να ξεπεράσουν τα υφιστάμενα εμπόδια εισόδου για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας – τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν μια ευκαιρία που διαρκώς μεγαλώνει με μια καινοτόμο νέα λύση που έχουμε δημιουργήσει ειδικά γι’ αυτούς».

 

Βασικά χαρακτηριστικά και οφέλη

Το WatchGuard MDR είναι η ιδανική επιλογή για τους παρόχους υπηρεσιών που επιθυμούν να βελτιώσουν τη θέση ασφαλείας των πελατών τους, να επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό τους και να δημιουργήσουν επαναλαμβανόμενες ροές εσόδων με μηδενική επένδυση σε σύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων ασφαλείας (SOC), και σε εξελιγμένη, δαπανηρή τεχνολογία που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και δυσεύρετους εμπειρογνώμονες κυβερνοασφάλειας.
Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν:

 

Παρακολούθηση και συλλογή δεδομένων 24/7 της δραστηριότητας τελικών σημείων – για το monitoring σε πραγματικό χρόνο και αναδρομικά στο σύγχρονο SOC της WatchGuard με τη χρήση καταγεγραμμένων δεδομένων συμβάντων από το WatchGuard EPDR ή το Advanced EPDR
24/7 Proactive Hunting and Detection – για τη μείωση του χρόνου εντοπισμού και μετριασμού των απειλών με τη χρήση AI, μηχανικής μάθησης και άλλων προηγμένων τεχνικών για τον εντοπισμό δεικτών επίθεσης, ενώ οι κυνηγοί απειλών MDR της WatchGuard αναζητούν απειλές που παραμονεύουν στα τελικά σημεία.
24/7 Διερεύνηση και Επικύρωση – για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των πιθανών απειλών, βασισμένη σε ειδικούς της WatchGuard για τη γρήγορη διερεύνηση, την επικύρωση περιστατικών με ακρίβεια, για τον προσδιορισμό της φύσης και της σοβαρότητάς τους
Άμεση Ειδοποίηση Περιστατικών – παροχή άμεσης ειδοποίησης με βασικές πληροφορίες, όπως οι επηρεαζόμενες μηχανές και οι τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν όταν ένα επικυρωμένο περιστατικό συμβαίνει, ώστε οι MSPs να μπορούν να αναλάβουν άμεση δράση.
Επιλογές Μετριασμού και Κατευθυντήριες Γραμμές για την Αποκατάσταση – για την παροχή στους MSP της ευελιξίας να επιλέξουν τη στρατηγική που λειτουργεί καλύτερα στο δικό τους business. Έχουν τη δυνατότητα να βασίζονται στη δική τους ομάδα με καθοδήγηση από εμπειρογνώμονες της WatchGuard σχετικά με τον περιορισμό και την αφαίρεση των ιχνών μιας επίθεσης, την αποκατάσταση δεδομένων, την επιδιόρθωση τρωτών σημείων και την εγκατάσταση πρόσθετων ελέγχων. Ή έχουν τη δυνατότητα να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες το initial response, τον περιορισμό μέσω της απομόνωσης των τελικών σημείων με αυτοματοποιημένα εγχειρίδια που αναπτύσσονται από το WatchGuard MDR.
Εβδομαδιαία Αναφορά Κατάστασης της Ασφάλειας και Μηνιαία Αναφορά Δραστηριοτήτων – για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με πελάτες παρέχοντας τακτικές αναφορές σχετικά με την κατάσταση της ασφάλειάς τους, τις οποίες οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να προσαρμόσουν για να συμμετάσχουν καλύτερα οι πελάτες τους με την υπηρεσία MDR που διαθέτουν, αλλά και για να παρέχουν πολύτιμη ανατροφοδότηση καθ’ όλη τη διαδικασία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία WatchGuard MDR, κάντε κλικ εδώ.

Πηγή