Τεχνολογία

Η Samsung και ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνουν τον 3ο κύκλο του προγράμματος «Καινοτομία σε κάθε ηλικία»


11 Mar Η Samsung και ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνουν τον 3ο κύκλο του προγράμματος «Καινοτομία σε κάθε ηλικία»

Posted at 12:39h
in LIFE TECH
by Soustas

Η Samsung Electronics Hellas και ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνουν την επανέναρξη του προγράμματος σεμιναρίων «Καινοτομία για όλους», με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και ιδιαίτερα των πολιτών άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει εκ νέου εντός του Μαρτίου και απευθύνεται στα μέλη του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Το πρόγραμμα «Καινοτομία για όλους» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020 ως μέρος της πρωτοβουλίας της Samsung Electronics Hellas σχετικά με την «Ψηφιακή Ένταξη» των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Από την έναρξή του, το πρόγραμμα έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικείωση των συμμετεχόντων, ιδίως των ηλικιωμένων, με την ψηφιακή τεχνολογία σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που παρέχεται από το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Στο νέο κύκλο σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω στη χρήση των smartphones και των tablets. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά μαθημάτων πρόκειται να καλύψει θεματικές, όπως την πλοήγηση στις εφαρμογές και τις τεχνολογίες αφής, την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων, τη δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικής δικτύωσης και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των έξυπνων συσκευών με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και διενεργούνται από την ομάδα Mobile Experience της Samsung Electronics Hellas, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου.

 

O Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημείωσε: «Κυρίαρχο μέλημά μας παραμένει να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο. Ευχαριστούμε τη Samsung Electronics Hellas για την στήριξη σε αυτό το όραμα, μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης των συμπολιτών μας στις ψηφιακές δεξιότητες του σήμερα».

 

Ο Hansoo Kim, Πρόεδρος στη Samsung Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιστρέφουμε με τον 3ο κύκλο σεμιναρίων του προγράμματος «Καινοτομία για όλους». Με το πρόγραμμα αυτό αποσκοπούμε  στην ίση πρόσβαση όλων των πολιτών στις ψηφιακές τεχνολογίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας στο Δήμο Αμαρουσίου που έχουν αγκαλιάσει αυτό το πρόγραμμα».

 

Τα μαθήματα του προγράμματος «Καινοτομία για όλους» θα πραγματοποιούνται στο Κ.Α.Π.Η. Αγίας Φιλοθέης, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 10:00 π.μ. έως 12:00 π.μ. μέχρι και τέλος Μαρτίου. Η διάρκειά του νέου κύκλου ανέρχεται στις τέσσερις εβδομάδες και συνολικά στις 20 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν χωρίς χρέωση, επικοινωνώντας με το Κεντρικό Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αμαρουσίου στο τηλέφωνο 210 6142 248.

Πηγή