Τεχνολογία

Η Office Line ενοποίησε τις υποδομές της νέας μεγαλύτερης Nova


26 Jul Η Office Line ενοποίησε τις υποδομές της νέας μεγαλύτερης Nova

Posted at 21:16h
in Uncategorized
by Soustas

Η Office Line, ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή επαγγελματικών cloud υπηρεσιών, υλοποίησε επιτυχώς τη μεταφορά και ενοποίηση της πληροφοριακής υποδομής της Nova, δημιουργώντας μια ενιαία λειτουργική υποδομή στο cloud. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συγχώνευσης Nova-Wind, που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη λειτουργία της νέας Nova.

 

Ο κύριος στόχος του έργου ήταν να μεταφερθούν με επιτυχία οι cloud υπηρεσίες για το σύνολο των χρηστών  της νέας εταιρείας.. Η Office Line πέτυχε αυτόν τον στόχο διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η μεταφορά δεδομένων των τρεχουσών υπηρεσιών Microsoft 365, συμπεριλαμβανομένων των Mailboxes, SharePoint Online, OneDrive, Teams και PowerBI, ήταν αδιάλειπτη. Στο πλαίσιο του έργου η Office Line ενοποίησε το περιβάλλον διαχείρισης της νέας Nova για το σύνολο της εταιρείας και του δικτύου καταστημάτων της, προκειμένου να έχουν οι χρήστες ένα κεντρικοποιημένο  σύστημα συνεργασίας και παραγωγικότητας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίστηκε ότι οι σχετικές υπηρεσίες ήταν λειτουργικές, σύμφωνα με τα σφικτά χρονοδιαγράμματα που είχε θέσει ο οργανισμός.

 

Η υλοποίηση του έργου ικανοποίησε τις ανάγκες της Nova σε θέματα ασφάλειας, ευκολίας διαχείρισης υποδομής και εφαρμογών, ελέγχου και ευκολίας πρόσβασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

 

Ο κ. Σπύρος Καββαθάς, Systems Infrastructure and Services Manager της Nova, ανέφερε σχετικά: “Η μετάβαση των υποδομών μας σε μια ενιαία υποδομή στην Cloud πλατφόρμα της Microsoft (Office365) χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του οργανισμού και με την διασφάλιση της άμεσης πρόσβασης σε ενσωματωμένα εργαλεία collaboration, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Σε συνεργασία με την Office Line καταφέραμε το έργο της μετάβασης να γίνει αδιάλειπτα και χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία μας, επιτρέποντας μας να πάμε στην επόμενη ημέρα τον οργανισμό, τη νέα ενιαία Nova”.

 

Ο κ. Βασίλης Κρανιώτης, Chief Technology Officer της Office Line, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τη Nova, σε αυτό το σημαντικό έργο μετάπτωσης στο cloud. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας στα έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού μας επέτρεψε να επιτύχουμε τους στόχους του έργου, διασφαλίζοντας τη μεταφορά της υποδομής της Nova στη νέα ενιαία υποδομή, χωρίς επιπτώσεις και εντός των χρονικών περιθωρίων που είχαν οριστεί. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το έργο και συνεχίζουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τις υψηλότερες προδιαγραφές και τις πιο καινοτόμες και ασφαλείς λύσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού”.

 

Σχετικά με τη Nova 

Η Νova είναι ο πάροχος που έφερε πρώτη στην Ελλάδα το Internet, την κινητή τηλεφωνία και την συνδρομητική τηλεόραση. Είναι μέλος του United Group και είναι ο πάροχος που προέρχεται από την ενοποίηση της Nova με την Wind. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με 5 εκατομμύρια χρήστες κινητής, σταθερής, Internet και συνδρομητικής τηλεόρασης. Η Nova με την μακρά κληρονομιά καινοτομίας ενισχύεται από τη διεθνή εμπειρία, την τεχνογνωσία και το επενδυτικό σχέδιο της United Group για την Ελλάδα.

 

Σχετικά με την Office Line

Η Office Line A.E είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία Πληροφορικής, με ηγετική θέση στην παροχή λύσεων Cloud και υπηρεσιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Ιδρύθηκε το 1997 και έπειτα από 26 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας, βραβεύτηκε για συνεχόμενη φορά από τη Microsoft ως Country Partner Of The Year 2022, ενώ κατέχει αντίστοιχη αναγνώριση ως Partner Of The Year 2021, 2020 & 2019.  Με κύρια χαρακτηριστικά την πολύχρονη τεχνογνωσία και εξειδίκευση των πιστοποιημένων μηχανικών της, διακρίνεται για την πληθώρα πιστοποιήσεων με 5 Microsoft designations, όντας παράλληλα ο πρώτος Microsoft Fast Track Ready Partner για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, κατέχει 8 Microsoft Specializations για τη βαθιά και εκτεταμένη τεχνογνωσία της σε τεχνολογίες Microsoft και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 για τις υπηρεσίες της και κατά ISO 27001:2013 για την ασφάλεια των δεδομένων, υιοθετώντας τα διεθνή επιχειρηματικά πρότυπα για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα πελατών στην παγκόσμια αγορά, αποτελούμενη από πολυεθνικές εταιρείες, οργανισμούς δημόσιου και τραπεζικού τομέα, καθώς και μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Οι κύριοι τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία είναι:

Modern Workplace
Cloud Infra & Apps
Data Solutions & Services
Cyber Security 
Adoption & Change

Πηγή