Τεχνολογία

Η Nikon εξαγόρασε την RED Digital Cinema


08 Mar Η Nikon εξαγόρασε την RED Digital Cinema

Posted at 02:48h
in PHOTO, Photography
by Soustas

Η Nikon μόλις ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τον αμερικανικό κατασκευαστή κινηματογραφικών καμερών RED Digital Cinema. Η RED, που ιδρύθηκε το 2005 από τον Jim Jannard, παρήγαγε κινηματογραφικές κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή πάνω από το 25% των ταινιών με τα υψηλότερα έσοδα στα μέσα της δεκαετίας του 2010, καθώς και σε ταινίες που κέρδισαν Όσκαρ, όπως το 2021 το Mank.

Η εξαγορά έρχεται αφού η RED μήνυσε τη Nikon για υποτιθέμενη παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατείχε για την τεχνολογία συμπίεσης βίντεο το 2022 και η Nikon, σε απάντηση, έδωσε μάχη με τους ισχυρισμούς πριν η υπόθεση απορριφθεί τελικά τον Απρίλιο του 2023.

Είναι εύκολο να υποθέσει κανείς ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο γεγονότων, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, η αγορά έχει πολύ νόημα για τη Nikon από επιχειρηματική άποψη. Η RED έχει εδραιώσει ένα στήριγμα στο Χόλιγουντ και στις εταιρείες ενοικίασης που χρησιμοποιούνται από ανεξάρτητες ομάδες παραγωγής, με τρόπο που θα χρειαζόταν χρόνια για να πετύχει η Nikon. Ομοίως, η απορρόφηση μιας εταιρείας που έχει ήδη αναπτύξει ένα σύνολο εργαλείων αποδεκτών από τη βιομηχανία θα μπορούσε να επιτρέψει στη Nikon να παρακάμψει τα παιδικά προβλήματα που θα μπορούσε διαφορετικά να αντιμετωπίσει καθώς θα συνέχιζε να επεκτείνει τις λειτουργίες βίντεο.

 

ΤΟΚΥΟ – Η Nikon Corporation (Nikon) ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας για την απόκτηση του 100% των ανεξόφλητων μεριδίων συμμετοχής της RED.com, LLC (RED), με την οποία η RED θα γίνει εξ ολοκλήρου θυγατρική της Nikon, σύμφωνα με συμφωνία αγοράς μεριδίων συμμετοχής με τον κ. James Jannard, ιδρυτή της, και τον κ. Jarred Land, σημερινό πρόεδρό της, με την επιφύλαξη της ικανοποίησης ορισμένων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Από την ίδρυσή της το 2005, η RED βρίσκεται στην πρωτοπορία των ψηφιακών κινηματογραφικών καμερών, παρουσιάζοντας προϊόντα που καθορίζουν τον κλάδο, όπως η αρχική RED ONE 4K έως την πρωτοποριακή V-RAPTOR [X] με την ιδιόκτητη τεχνολογία συμπίεσης RAW. Η συνεισφορά της RED στην κινηματογραφική βιομηχανία όχι μόνο της χάρισε ένα βραβείο Όσκαρ, αλλά την κατέστησε επίσης την κάμερα της επιλογής για πολυάριθμες παραγωγές του Χόλιγουντ, η οποία εξυμνήθηκε από σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές σε όλο τον κόσμο για τη δέσμευσή της στην καινοτομία και την ποιότητα της εικόνας που βελτιστοποιήθηκε για τα υψηλότερα επίπεδα κινηματογραφικής παραγωγής και παραγωγής βίντεο.

Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα των αμοιβαίων επιθυμιών της Nikon και της RED να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών και να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες στους χρήστες που ξεπερνούν τις προσδοκίες, ενώνοντας τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών. Η τεχνογνωσία της Nikon στην ανάπτυξη προϊόντων, η εξαιρετική αξιοπιστία και η τεχνογνωσία στην επεξεργασία εικόνας, καθώς και στην οπτική τεχνολογία και τη διεπαφή χρήστη μαζί με τις γνώσεις της RED στις κινηματογραφικές κάμερες, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής τεχνολογίας συμπίεσης εικόνας και της επιστήμης των χρωμάτων, θα επιτρέψουν την ανάπτυξη ξεχωριστών προϊόντων στην αγορά των επαγγελματικών ψηφιακών κινηματογραφικών καμερών.

Η Nikon θα αξιοποιήσει αυτή την εξαγορά για να επεκτείνει την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά επαγγελματικών ψηφιακών κινηματογραφικών καμερών, βασιζόμενη στα επιχειρηματικά θεμέλια και τα δίκτυα και των δύο εταιρειών, υποσχόμενη ένα συναρπαστικό μέλλον ανάπτυξης προϊόντων που θα συνεχίσει να διευρύνει τα όρια του εφικτού στην παραγωγή ταινιών και βίντεο. παραγωγής βίντεο.

 

 

 

Πηγή