Τεχνολογία

Η LG τιμήθηκε με AHRI Performance Award για έκτη συνεχή χρονιά


20 Mar Η LG τιμήθηκε με AHRI Performance Award για έκτη συνεχή χρονιά

Posted at 21:26h
in BUSINESS
by Soustas

Η LG Electronics (LG) τιμήθηκε από το Ινστιτούτο Κλιματισμού, Θέρμανσης & Ψύξης (AHRI) με βραβείο Performance για έκτη συνεχή χρονιά. Η απαιτητική αυτή διάκριση δείχνει τη σταθερά υψηλή ποιότητα των λύσεων HVAC (θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός) της LG, καθώς κάθε μοντέλο που επιλέγεται από το AHRI για δοκιμή πρέπει να περάσει όλες τις αξιολογήσεις για τρία συνεχόμενα έτη για να του απονεμηθεί το βραβείο.

Το ινστιτούτο AHRI είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη εμπορική ένωση που αντιπροσωπεύει τους παγκόσμιους κατασκευαστές λύσεων HVAC, ψύξης και θέρμανσης νερού. Το AHRI ιδρύθηκε το 1953 και σήμερα αριθμεί περισσότερες από 350 εταιρείες-μέλη.

Για να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο δοκιμών, η πλειονότητα των αξιολογήσεων του βραβείου Performance του AHRI διεξάγεται από την Intertek, έναν από τους πιο αξιόπιστους οργανισμούς προτύπων, πιστοποίησης και δοκιμών τρίτων στον κόσμο. Η Intertek εκτελεί μια ολοκληρωμένη σειρά αξιολογήσεων στα επιλεγμένα προϊόντα για να διαπιστώσει αν η πραγματική απόδοση είναι συνεπής με τις προδιαγραφές που αναφέρονται από τον κατασκευαστή.

Με επτά κατηγορίες προϊόντων – συμπεριλαμβανομένων, για πρώτη φορά, των μονάδων εξαερισμού με ανάκτηση ενέργειας (ERV) – και οι 67 λύσεις HVAC της LG που υποβλήθηκαν για δοκιμή πέρασαν τις αυστηρές αξιολογήσεις του AHRI για τρίτη συνεχή χρονιά (2020 έως 2022). Εκτός από το σύστημα ERV της LG, τα μοντέλα που αξιολογήθηκαν ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες HVAC: Μεταβλητή ροή ψυκτικού μέσου (VRF), Ανεξάρτητες Μονάδες Αντλιών Θερμότητας (USHP), Ψύκτες με υδρόψυξη (WCLL), Ψύκτες με αερόψυξη (ACCL), Fan Coil Κλιματιστικά (RFC) και Τερματικές Μονάδες Αντλιών Θερμότητας (PTHP).

Ένα από τα προϊόντα της LG που αξιολογήθηκαν για το βραβείο Performance του AHRI, η εξωτερική μονάδα LG Multi V μεγάλης δυναμικότητας χρησιμοποιεί τον αποκλειστικό συμπιεστή Ultimate Inverter Compressor της εταιρείας για να παρέχει ισχυρή, ενεργειακά αποδοτική λειτουργία. Δημοφιλές στους πελάτες σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε χώρες του βόρειου ημισφαιρίου όπου οι χειμώνες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ψυχροί, το κορυφαίο σύστημα VRF της LG είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστη λειτουργία θέρμανσης σε θερμοκρασίες έως και -30 βαθμούς Κελσίου (-22 βαθμούς Φαρενάιτ).

Δοκιμάστηκε επίσης ο αερόψυκτος ψύκτης Inverter Scroll Chiller, ο οποίος αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία Inverter της LG για να επιτύχει υψηλό επίπεδο λειτουργικής απόδοσης. Εκτός από τις εντυπωσιακές επιδόσεις, ο ψύκτης διαθέτει ένα συμπαγή σχεδιασμό που καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από άλλα μοντέλα της κατηγορίας του, προσφέροντας στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία στην εγκατάσταση.

Κερδίζοντας το βραβείο για πρώτη φορά, η λύση ERV της LG αντικαθιστά τον στάσιμο εσωτερικό αέρα με καθαρό φιλτραρισμένο αέρα από τον εξωτερικό χώρο και είναι εξοπλισμένη με εναλλάκτη θερμότητας που μειώνει σημαντικά τις απώλειες θερμού αέρα, ενώ συμβάλλει επίσης στη μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης. Επιπλέον, όταν συνδέεται με ένα σύστημα κλιματισμού, διαχειρίζεται την κατανάλωση ενέργειας και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα για να διασφαλίσει τη βέλτιστη άνεση και την αποδοτική λειτουργία.

«Η LG έχει πλέον βραβευτεί από το ινστιτούτο AHRI για έξι συνεχόμενα χρόνια, ένα σημαντικό επίτευγμα που αντικατοπτρίζει την ποιότητα, την απόδοση και την αξιοπιστία των λύσεων HVAC της LG», δήλωσε ο James Lee, επικεφαλής της μονάδας Air Solution της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη θέση μας στην παγκόσμια αγορά HVAC παρέχοντας εξαιρετικά αποτελεσματικές και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις για επαγγελματική και οικιακή χρήση».

Πηγή