Τεχνολογία

Η LG παρουσιάζει το μέλλον της εκπαίδευσης με τη σειρά διαδραστικών οθονών LG CreateBoardTM


24 Apr Η LG παρουσιάζει το μέλλον της εκπαίδευσης με τη σειρά διαδραστικών οθονών LG CreateBoardTM

Posted at 16:48h
in LIFE TECH
by Soustas

Το τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) παρουσίασε μια νέα σειρά διαδραστικών οθονών ψηφιακής σήμανσης, την LG CreateBoardTM (μοντέλο TR3DK): μια ειδικά σχεδιασμένη λύση για την ενίσχυση της εμπειρίας μάθησης και την αντιμετώπιση ποικίλων αναγκών σε δια ζώσης, απομακρυσμένη και διαδραστική διδασκαλία.

Η σειρά LG CreateBoardTM περιλαμβάνει μεγάλο εύρος μεγεθών (55, 65, 75 και 86 ίντσες), προσφέροντας μια καθηλωτική οπτική εμπειρία, ιδανική για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης 4K UHD (3840×2160), η οποία σε συνδυασμό με το IPS πάνελ διασφαλίζει ευρεία γωνία θέασης[1]. Έτσι οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν τη διαδραστική διδασκαλία ανεξάρτητα από τη θέση τους στο χώρο της αίθουσας.

Η νέα LG CreateBoardTM είναι από τις πλέον εξειδικευμένες εκπαιδευτικές λύσεις, προσφέροντας μια διαδραστική οθόνη πολλαπλής αφής έως 40 σημείων[2][3], η οποία επιτρέπει τον ζωντανό σχολιασμό ψηφιακών αρχείων και παρέχει εργαλεία για τη δημιουργία, τον διαμοιρασμό και τη διαχείριση περιεχομένου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και οργανική συμμετοχή των μαθητών. Παράλληλα, ενσωματώνει την πλατφόρμα webOS της LG, η οποία επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να έχουν εύκολη πρόσβαση και να προβάλλουν περιεχόμενο από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δικών τους laptops, tablets ή smartphones. Η πλατφόρμα συνοδεύεται επίσης από μια σειρά εκπαιδευτικών εφαρμογών που οι διδάσκοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να απασχολήσουν τους μαθητές τους και να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης.

Για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων μέσα στην τάξη και της ευελιξίας για το σχεδιασμό διαδραστικών μαθημάτων, η LG παρέχει επίσης μια λύση ασύρματου casting, το LG CreateBoard Share, που επιτρέπει σε οποιαδήποτε μαθητική συσκευή να συνδεθεί στο CreateBoard χωρίς να απαιτούνται ενημερώσεις ή εγκαταστάσεις λογισμικού. Πολλαπλές συσκευές LG CreateBoard μπορούν επίσης να συνδεθούν ασύρματα για να παρέχουν μια αίθουσα διδασκαλίας με περισσότερες οθόνες, η οποία επιτρέπει σε πολλούς μαθητές να μεταδίδουν σε διαφορετικούς πίνακες. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσθέσουν κάμερες, μικρόφωνα και άλλα περιφερειακά για να επεκτείνουν τις δυνατότητες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

H LG CreateBoardTM ενισχύει τη δέσμευση της LG να βοηθήσει στην προώθηση των εκπαιδευτικών προτύπων και πρακτικών με τεχνολογία που δημιουργεί ευέλικτα μαθησιακά περιβάλλοντα. Επιπλέον, ενισχύει τη δυναμική της συνεργασίας και την πρόσβαση στις διαδικτυακές πληροφορίες, επιτρέπει διαδραστικά μαθήματα και εμπλουτίζει τις δεξιότητες  των σημερινών μαθητών με τεχνολογικές ικανότητες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την LG CreateBoardTM, μπορείτε να βρείτε εδώ.

[1] 178°(H/V)

[2] Σε περιβάλλον Android αναγνωρίζονται έως 32 σημεία και σε περιβάλλον Windows έως 40 σημεία.

[3] Στην εφαρμογή γραφής μπορούν να αναγνωριστούν έως και 10 σημεία.

Πηγή